Al-i İmran 146. ayetin, Hafs mushafında ?katele?, Verş mushafında ?kutil? şeklinde farklı yazılmasını bahane ederek Kur?an?a şüphe vermek isteyenlere nasıl bir açıklama yapılabilir?
Soru Detayı
Bir hristiyan Mısırlı peder Kur?an?ın bir tek Mushaf olmadığını, farklı Mushaflar olduğunu, imla ve metninde farklılıklar olduğunu söylüyor. Bir mushafta şu surede şu ayette şöyle yazıyor, başka bir mushafta yine aynı sure aynı ayette farklı yazıyormuş. Bu mushaflar diye de gösteriyor. Örneğin: Al-i İmran 146. ayet hafs mushafında ?katele? anlamı (savaştılar.) Verş mushafında ?kutil? anlamı (öldürüldüler) bu iki mushafta kelime farkı varmış. Hafs ve Verş mushafı.
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Ali İmran suresi 19. ayette geçen, ihtirastan ayrılığa düşmelerinin sebebi nedir? Peygamberimiz son peygamber olmasaydı Kur'an-ı Kerim tahrif olur muydu? Hz. İsa'dan sonra peygamber gelmiş midir?
- Bilinen en eski Kur'an nerededir ve kaç seneliktir?
- Tur Suresi 1- 7. ayetlerin açıklamasını yapar mısınız?
- Kendilerine okunmakta olan kitabı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu, (Ankebut 29/51) mealindeki ayete göre, Peygamberimize hiç mucize verilmemiş midir?
- İlk Kur'an meali ne zaman yapılmıştır? Eğer ilk Kur'an meali geç yapılmışsa o zamanki Müslümanlarca anlamını bilmedikleri bir mukaddes kitaba imanları nasıl oluyordu?
- Kur'an-ı Kerim'in yirmi üç (23) yılda inmesi ve ayetlerin nüzul sebepleri hakkında bilgi verir misiniz? Kur'an'da Levh-i Mahfuz'dan indirilen ayetler nelerdir?
- Bakara suresi 79. ayette geçen Elleriyle kitap yazıp, biraz para almak için:?Bu Allah tarafındandır? diyenlerin vah haline ayetini açıklar mısınız?
- Kuranda bir ayette "bir ayeti unutturur veya neshedersek"(Bakara, 106) başka bir ayette ise "sana okuyacagız ve sen unutmayacaksın" (A'lâ, 6) deniliyor. Bu iki ayet arasında farklılık yok mu?
- “Biz her millete bir peygamber gönderdik..” (Nahl, 16/36) ayeti ile “Eğer isteseydik her şehre bir uyarıcı peygamber gönderirdik.”(Furkan, 25/51) ayetinde bir çelişki varmış gibi görünmüyor mu?
- Kur'an-ı Kerim'de peygamber kıssalarının tekrar edilmesinin hikmeti nedir?