Kevser suresinde, -İnna e'tayna ke'l-kevser- ayeti Peygamberimiz'in (s.a.v.) nesline mi işaret ediyor?
Soru Detayı
Kevser suresinde, -İnna e'tayna ke'l-kevser- (Muhakkak ki biz sana kevseri verdik) ayeti Peygamberimiz'in (s.a.v.) nesline mi işaret ediyor?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Namazda Allah'a söylenenlerin mantığı nedir? Bunlar bilinmesin diye mi Arapça okunuyor?
- "İnna ateyna kelkevser" ayeti Peygamberimizin nesline mi işaret ediyor?
- Kur'an-ı Kerim'in şifa kaynağı olması ve insanları karanlıktan aydınlığa çıkarması konusunu açıklar mısınız? Bununla ilgili ayetler nelerdir?
- Peygamber Efendimiz (s.a.v.) hayattayken, yazıyla kayda geçirilen ilk ayet hangisidir?
- Peygamber Efendimiz (a.s.m.)'in en büyük mucizesi Kur'an-ı Kerim olduğu gibi, Kur'an-ı Kerim'in en büyük mucizesi de Peygamber Efendimizdir, denilebilir mi?
- Kevser suresindeki belagattan bahseder misiniz?
- Enam suresi 58. ayette-De ki: O çabuk gelmesini istediğiniz azap benim elimde olsaydı, aramızdaki iş çoktan sonuçlanmış olurdu- buyruluyor. Peygamberimiz tebliği bırakıp müşrikleri helak etmek mi istemiştir?
- Yasin Suresinde geçen, Selamün kavlen min rabirrahim ayeti neden 3 defa okunuyor? Bir ayeti namaz dışında üç defa tekrar etmenin dini açıdan bir sakıncası olur mu?
- Talak suresinde geçen ayetler için söylenen, Ümmetim bu ayetlerle amel etseydi, rızıkları ayaklarına gelirdi, hadisinin kaynağı nedir?
- Vakıa Suresi 7. ayette insanların üç sınıfa ayrılacağı bildirildiği halde, İnşikak Suresi 10. ayette iki sınıftan bahsedilmesi nasıl açıklanabilir? Kitabı arkadan verilenler kimlerdir?