Kutup Ayısı
Çok soğuk iklimlerde yaşayacak şekilde donatılmış bu meşhur yırtıcıyı bilmeyen yoktur.Cenabı Hak çok soğuk bölgelerde yaşayan, gerektiğinde okyanusa girip yüzen bu hayvanı yaşadığı bölgeye uygun silahlarla donatmıştır.
Kutup ayısının yaşadığı birçok bölgede hava -46 santigrat dereceye kadar düşebilir ve haftalarca bu sıcaklıkta kalabilir.Ama yüce rabbimizin ona bahşettiği 13 cm kalınlığında ki yağ tabakası onu bu yakıcı soğuktan korumaktadır.
Elbette böyle soğuk bir yerde beslenmeye çok muhtaç olan kutup ayıları foklarla beslenir.Ancak fokları yakalamak öyle kolay değildir.
Foklar her 15 dakikada bir buzda açılan deliklerden çıkıp nefes almak zorundadırlar.Kutup ayılarıda o deliklerin başında avlanmak için beklerler.Fakat foklar her zaman aynı delikten nefes almadığı için, kutup ayısı bir deliğin başında günlerce beklemek zorunda kalabilir.
Ama Cenabı Hakkın kutup ayısına bahşettiği muazzam yetenek sayesinde, her seferinde beklemeleri gerekmez.Zira foklar her zaman suyun üstünde kalmazlar.Yüzeye çıkıp buz kütlelerinin arasında ki hava boşluklarına yerleşirler.Kutup ayısı ise yarım km öteden ve 1 metre kalılığında ki buz kütlesinin altından fokun kokusunu alabilir.Rabbimizin ona bahşettiği muazzam koku duyusu sayesinde hayatta kalabilir.
Kutup ayılarına bahşedilen muazzam yetenekler bununla sınırlı değildir tabiki..
Bir kutup ayısı saatte 40 km hızla koşabilir.Bu olimpik bir koşucudan daha iyi bir hızdır.
Perdeli ön pençeleri sayesinde okyanusta rahatlıkla yüzebilir ve hiç durmadan 96 km gidebilir.