Dini meselelerde tartışmaya girmek caiz midir?
İmani meseleleri, münasip saygı ve hürmetle tartışmaya müsaade vardır; ancak insanlar, onlar hakkında dünyevi meseleler hakkında yaptıkları gibi bir tartışmaya girmemelidir.
Bu konuda Bediüzzaman Hazretleri "Mesâil-i imaniyenin münakaşa suretinde bahsi caiz değildir." buyurarak, bu konunun hassasiyetine dikkat çekmiştir.
Bir keresinde, bazı talebeler Said Nursi'ye münakaşa tarzında sorular sormuş ve onu münakaşaya çekmek istemiş. Said Nursi münakaşaya girmeyi reddetmiş, ama birkaç gün sonra, sinirler yatışınca, kendine sorulan suallere mukni bir cevap hazırlamış ve dinleyenlere görüşlerini bir gazete makalesi okur gibi değil, bir inananın diğeriyle paylaşımı olarak göz önüne almalarını tavsiye etmiştir.
İlave bilgi için tıklayınız:
Kategori:
Okunma sayısı : 1.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- "İmanı elde tutmak, kor ateşi elde tutmak gibi olacak." anlamındaki hadise göre, az da olsa bir süre bile imanlı kalamayacak mıyız; o zamanda mıyız, nasıl imanlı kalacağız?
- İbni Haceri Mekki’nin "İbadetleri müzikle yapmak, ilahileri müzikle söylemek küfre sebep olur." sözünü nasıl anlamak gerekir?
- "Müslüman İseviler" ve "Ahir zamanda Hristiyanlığın İslam'la birleşmesi ve omuz omuza gelmesi" ifadeleri ne demektir, nasıl anlaşılmalıdır?
- Şehîd-i Hükmî Veya Şehîd-i Dünyevî Kime Denir?
- Mehdilik meselesi ile alakalı yapılan yorumları nasıl değerlendirmeliyiz?
- Hz. İsa gelecek mi, yoksa geldi de biz mi görmüyoruz?
- "İNANIYORMUŞUM DA HABERİM YOKMUŞ"
- Hz. İsa ve Mehdi kim olduğu herkes tarafından bilinecek mi, yoksa belirli kişelere mi görülecekler?
- Eski Ehl-i Sünnet alimleri günümüz alimlerinden daha mı çok bilgiliydi?
- Veba, korona virüs gibi salgın hastalık, Medine’ye giremez mi?