Irklar ne ifade ediyor?

Tarih: 03.03.2019 - 20:02 | Güncelleme:

Soru Detayı

- ​Dünyada her canlının farklı farklı ırkları var. Bakınca anlıyoruz hangi ırktan olduğunu. Her ırkın kendine has yaşam tarzı var başka bir ırkın yaşam tarzından etkilenmez.
- Peki neden bu bizde var?
- Diğer canlılar başka ırktan canlılarla çok nadir çiftleşirken biz neden ırkları karıştırıp kültürlerin ve her şeyin karışmasına müsaade ediyoruz?
- Mesela biz Arap alfabesine onu bizim dilimize uyarlayarak geçtik peki neden öz alfabemizi uyarlamadık?
- Dil mesela neden onların kelimelerini aldık bu Arap, Avrupalı fark etmez.

Cevap

Değerli kardeşimiz,

- Irklar sanıldığı gibi, birbirinden çok yabancı değiller. Hz. Âdem bütün insanlığın babasıdır. Buna göre bütün insanlar nesebi kardeştirler.

Şu andaki mevcut ırkların hepsi de Hz. Nuh’un torunlarıdır. Dolayısıyla amca çocuklarıdır. Aralarındaki farklılık, ayrılık-gayrılık için değil, tanışmak-anlaşmak-yardımlaşmak içindir.

- İnsanları ilgilendirmesi gereken husus, ırk değil, dindir. Allah’a ve ahirete iman etsin etmesin, hiç kimse, ırkından dolayı hesaba tabi tutulmaz. Fakat herkes dininden dolayı hesap verecektir.

O halde, dini her zaman ırkın önünde ve üzerinde tutmak aklın gereğidir.

- Dinimizin dili Arapçadır. Bu dilin yazısı da Arap alfabesidir. Allah’a ve ahirete iman eden bir kimse için bu alfabeyi kullanmaktan daha önemli bir şey var mı?

Kaldı ki, Arap alfabesini tedavülden kaldıran zihniyet, bunun yerine gayri müslim Batı'ya ait olan Latin alfabesini koydu.

- Arap alfabesi, Müslümanlar arasında “İslam yazısı” olarak meşhur olmuştur.

Bin yıldan fazla bir süre içerisinde, canlarını, mallarını dinlerine feda eden ecdadımızın “İslam yazısını” kullanmaları kadar tabii ve normal bir şey olabilir mi?

- Irkçı ve milliyetçi duygularla, dindar ecdadımızı, bu dindarlıkları için tenkit etmek, onları cahillikle itham etmek, acaba milliyetçiliğin hangi köşesine sığar?

- Kaldı ki, kabre girdikten sonra, Nekir-Münker melekleri “Men ebuke = Baban kim?” diye sormazlar; soracakları sual: “Men Rabbüke = Rabbin kim?”dir.

Ne olur, bu kısa ömürde, hiç de ucuz olmayan cenneti kazanmak için çalışıp çırpınmak gerekirken, zarardan başka hiçbir işe yaramayan ırkçılık gibi gerçekte aslı astarı olmayan konularla ömrümüzü zayi etmeyelim!

İlave bilgi için tıklayınız:

Irk Gerçeği ve İslam Kardeşliği.
Irkçılık ve Milliyetçilik Islam'da yasak mı? Ruhun ırkı var mıdır ...
Irklar Ötesi Dava, Ruhun Irkı Yoktur.
Âdemin Torunları İslâmî Açıdan Irkçılık ve Milliyetçilik Konularına ...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Okunma sayısı : 500+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun