İbadet, insanların ihtiyacı olduğu için ise ben neden böyle bir ihtiyaç hissetmiyorum?
- Allah namazı niçin emretmiştir?
İnsanların ihtiyacı olduğu için ise ben böyle bir ihtiyaç hissetmiyorum, son derece de mutluyum.
- Eğer Allah'ın ihtiyacı varsa, aciz durumda olduğunu göstermez mi?
- Sizce artık din mantık dışı durumlara saptığını anlamanız için kaç yüzyılın geçmesi gerekir?
Değerli kardeşimiz,
Bir doktorun, tavsiye ettiği bir ilacı kullanmayan bir hastanın, bu ilaca karşı çıkarak, “Doktorun ne ihtiyacı var ki bana bu reçeteyi yazıyor? Benim bu ilaçları kullanmaya hiç ihtiyacım yok. Varsa doktorun ihtiyacı kendisi kullansın!” demesi ne kadar mantıklıdır? Böyle bir kimsenin durumunun hiç de iç açıcı olmadığını en iyi yine doktorlar bilir.
Yani hasta olduğunun farkında olmayan veya farkında olduğu halde hasta değilmiş gibi davranan ve verilen ilacın faydasının farkına varmayan bir hastanın, “benim ilaç kullanmaya ihtiyacım yok” demesi, onu hastalıktan kurtarmadığı gibi, ilaca olan ihtiyacını da yok etmez. Doktora güvenmediği için zarar etmekten başka bir sonuç elde edemez. Ayrıca aklı başında olan hiç kimseyi de kandıramaz.
Bu sebepledir ki, tıp dünyası bu gibi hastaların başkalarına zarar vermemeleri için, onları diğer hastalardan uzak tutmak ve daha farklı tedavi metodunu uygulamak için onlara özel klinikler, özel hastaneler açmıştır.
Bütün temennimiz, birer insan olarak gördüğümüz dinsizlik salgınına yakalanmış olanların bir an önce iman ilacını kullanmaları, ibadet ve özellikle de namaz reçetesini iyi uygulayarak sıhhat bulmalarıdır.
Bilindiği üzere, ilkokul mezunu bir kimsenin kalkıp da fizik ve kimya ilmi hakkında konuşması ve o konunun uzmanlarını cahillikle suçlaması, akıl ve mantık açısından kabul edilemez.
On beş asırdan beri insanların hayat laboratuarında test ederek, namaz ibadetinin insanlar için büyük önemi olduğunu tespit eden milyonlarca aklıselim sahibi, ilim, fen-bilim ve din adamlarının bu tecrübelerine rağmen, bu konuda gerçek anlamda hiç bir hayat tecrübesine sahip olmayan birinin “Namaz ve benzeri ibadetlerin hiçbir mantığı yok?..” demesi kadar insaf, vicdan, ilim, irfan melekesinden yoksun bir ruh haletinden başka ne ile izah edilebilir?
Ruhi hastalıkların en kötü olanı, hastanın kendi hastalığının farkında olmasını engelleyen bir boyutta olanıdır. Çünkü bu gibi hastalar hem hasta, hem de hasta olduğunu kabul etmezler. Hastalıklarını kabul etmedikleri için de tedavi almaya yanaşmazlar. Şu var ki, bu gibi maddi hastalıklarla malul olanlar hastalıklarının farkına vardıkları anda tedavi görme imkânları vardır. Kanser gibi teşhis ve tedavileri -gecikmeye gelmeyen hastalıklar olsa da- yine de bir tedavi ve iyileşme ümidi söz konusudur.
Ancak, dinsizlik hastası olanlar, eğer bu dünyada -Allah korusun- akıllarını başlarına alıp tedavi olmazlarsa, artık tedavi görmeleri imkânsızıdır. Mahşerde ister istemez bu hastalıklarını kesin teşhis ederler ve bu manevi kanserin ne kadar dehşetli bir hastalık olduğunun farkına da varırlar. Fakat artık tedavi değil, hastalık üstüne hastalık, cehennem üstüne cehennem vardır, zakkum üstüne zakkumu zıkkımlanmak vardır.
Namazın önemi ile ilgili bilgi bu sitemizde vardır, bakabilirsiniz. Ön yargısız ve aklı başında olanlar istifade edebilirler. Yüceler yücesi Rabbimiz'den niyazımız şu ki, bize şuur versin, iman versin, iman şuuru versin... İslam dininin emir ve yasaklarının insanların fert ve toplumsal hayatları için ne kadar gerekli olduğunu öğrenmeyi ve ona teslim olmayı lütfetsin. Dinsizlik cehaletinden hepimizi kurtarsın, hidayeti ihsan buyursun.
İlave bilgi için tıklayınız:
- Allah'ın bizim ibadetimize ne ihtiyacı var?
- İbadete İhtiyacı Olan, Biziz!
- Neden namaz kılıyoruz, Namaz kılmanın faydası nedir, Allah'ın bizim namazımıza ihtiyacı mı var?
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- "Allah için zaman yoktur." ne demektir?
- Zulme susan dilsiz şeytan ise, neden Allah zulümlere sessiz kalıyor?
- Vücuda karbondioksit verilmesi orucu bozar mı?
- Allah, ibadetleri yapmadığımızda neden cehenneme atar?
- İslamiyet’in şekilsel bir din olduğunu namazın rüku, secde gibi şekillerden ibaret olup yapılmadığında ibadetin de olmayacağını ama Hıristiyanlıkta şekil değil kalpteki sevginin önemli olduğunu söylüyorlar. Bu konuyu açıklar mısınız?
- İnsan saçının dökülmesini engelleyen ilaçların kullanılmasının hükmü nedir?
- Doktorun hatasından kaynaklanan bir ölüm veya sakat kalma durmunda, diyet gerekir mi?
- Dedikoducu akrabalara karşı nasıl davranmalıyız, bunlarla ilgiyi kesmek doğru olur mu?
- Kadın doktorun erkek hastayı tedavi etmesi caiz mi? Refleksoterapi denen yeni bir tedavi yöntemi var. El ve ayaklardaki bazı noktalara yapılan baskı tarzında ve masajla karışık bir tedavi yöntemi. Bayan doktorun bu tedaviyi erkeğe uygulması caiz mi?
- Daha çok sevap kazanma hırsı nefisten gelmiyor mu, neden fazla ibadet edip daha çok sevap kazanmaya çalışıyoruz?