Dargın olduğumuz bir kimsenin selamını ses vermeden içimizden almamız doğru olur mu? Bir sahabinin içinden selam aldığı rivayeti doğru mudur? İşaretle selam verilip alınabilir mi?
Soru Detayı
1- İsmini ve kaynağını hatırlamıyorum ama şöyle bir rivayet vardı; Peygamberimiz bir sahabenin evine gitmiş kapının önünden selam vermiş evden ses gelmeyince geri dönmüş. Bu sırada evdeki sahabe dışarı çıkarak efendimizin yanına gelmiş ve daha faziletli olması için selamı içimden sessizce aldım demiştir. Böyle bir rivayet var mıdır? Dargın olduğumuz biri bize selam verirse o selamı içimizden, ses vermeden almamız doğru olur mu? 2- Uzaktan tanıdık birine selam verirken görmesi için el kaldırarak selam vermek caiz midir?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Ayetlerde istenen maksat, "yumuşak dil" mi, "yumuşak söz" müdür?
- Güzel konuşmanın önemi nedir? Peygamberimizin "Beyan da sihir vardır" hadisi ile açıklar mısınız?
- Musa (as) ile nil nehrini geçen İsrailoğullarının 12 kabileden oluştukları ve 12 farklı koldan nilden çıktıkları doğru mudur?
- Peygamber Efendimiz,?Cennetin toprağının dermek olduğunu? haber vermiştir. Bu ne demektir? Ayrıca müminlerin ahirette cehennemdekilerle dalga geçeceği doğru mudur?
- "İnsanlara anladıkları hadisleri söyleyiniz. Allah ile Peygamber'in yalanlanmasını ister misiniz?" hadisini nasıl anlamalıyız?
- Tebbet suresinde Ebu leheb için "Ebû Leheb'in elleri kurusun. Zaten kurudu." diye ifade edilirken "Ebu Leheb kurusun" denmeyerek "elleri kurusun" denmesinin hikmeti nedir?
- Bedir’deki mücahitlerin hepsi şehit olsaydı, yeryüzünde ibadet edecek kişi kalmayacak mıydı?
- Topkapı Sarayı'nda, Mukaddes Emanetler kısmında Peygamberimize ait terliği esas alarak "Parmak arası terlik giymek sünnettir." iddiasında bulunuluyor. Uzmanlarca ortopedik sorunlara yol açtığını söylenen parmak arası terlik kousunda ne dersiniz?
- Namaz kılarken cinler ve melekler cemaat olur mu? Bir insana Anne ve Babasıyla konuşmaması için zorla yemin ettirilirse o kişinin yemini yemin sayılır mı?
- Her yasak kendi isyancısını doğurur, sözü doğru mudur?