11 Eylül Olaylarından Sonra Müslüman Oldu

11 Eylül olayları sırasında 17 yaşında olan Montereyli Aaron Nichols, çoğu Amerikalının düşünmediği şeyi yaptı: Müslümanlığı kabul etti. İsmini Aaronun Arapça karşılığı olan Harun olarak değiştiren Nichols "Hikâyenin her iki tarafını da bilmek istiyordum. Sadece televizyonda gördüklerime inanmadım" diyor.

"Çevremdeki herkes İslam’ın ve Müslümanların terörist olduğunu söylüyordu. Bunun doğru olup olmadığını araştırmak istedim ve tamamen zıt bir sonuçla karşılaştım."

11 Eylül olaylarının ertesinde birçok Amerikalı İslamiyeti seçti. Monterey Şehri İslam Toplumu'nun cami imamı Abdullah Khidar, saldırıdan bu yana Amerikalıların gittikçe artan bir oranda İslam ile ilgilendiğini söylüyor.

Khidar, görev yaptığı camide geçen yıl boyunca etnik kökeni farklı 20'den fazla kişinin İslam'a geçtiğini bildiriyor. Bunlardan biri de ABD Savunma Bakanlığı Dil Enstitüsünde çalışıyor.

"Amerikalıların en büyük özellikleri açık görüşlü olmaları" diyor Khidar ve ekliyor "İslam hakkındaki gerçekleri öğrenmek konusunda oldukça istekliler."

Harun Nichols'ün ailesi ve arkadaşlarına göre, İslam ve Müslüman kelimeleri, terörist ile aynı anlamı taşıyorlardı. Bir Hıristiyan olarak yetişen Nichols, dininin gereklerin yerine getirme konusunda ise zayıftı. "Kilisede asla huzur bulamadım ancak camide o huzuru buldum" diyor Nichols sıkı sıkıya büyük bir Kur'an'ı tutarak. Kendi kendine Arapça öğrenen Harun bu sayede İslam'ı asıl kaynağından okuyabiliyor.

Harun'un 29 yaşındaki eşi Cynthia da, eşinin İslamı kabul ettikten sonra meydana gelen olumlu değişiklikleri görerek bir süre sonra İslamı seçmiş.

Kaynak: montereyherald.com

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Okunma sayısı : 5.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun