Varoluşumuz bir nimet midir?
- Allah başımıza niye böyle büyük bir dava açmıştır?
Değerli kardeşimiz,
- Yokluk ne kadar kötü bir hiçlik ise, varlık da o kadar güzel bir nimettir. Bu sebeple, Allah’ın bizi yaratması en büyük bir nimettir.
Fakat “her nimetin bir külfeti var” olduğu dillerde destandır.
Kaldı ki, Allah “dilediğini yapar ve yapmıştır. Mülkün sahibi olarak hiç kimseye hesap da vermez.”
Bununla beraber, 24 altın ayarında olan insanları, değersiz bir kömür mesabesinde olan insanlarla bir tutmak büyük bir haksızlıktır.
- Bugünkü bütün dünyada, belli işlerde çalışmak, belli makamlara gelmek, belli maaşlar almak için düzenlenen binlerce imtihan vardır. Hiç kimse kalkıp da “Beni imtihan olmadan filanca makama getirin.” demez, aklının ucundan bile geçirmez. Çünkü, bilenlerle bilmeyenlerin bir olmadığını herkes kabul eder.
Peki en büyük bilgi türü olan “Allah’ı bilenlerle bilmeyenlerin bir tutulması” yerden göğe haksızlık olmaz mı?
- Tek sorunumuz vardır. O da dinimizi bilmiyoruz, Kur’an’ı bilmiyoruz, Kur’an’ın tefsirlerini bilmiyoruz, özellikle bu asrın içimize soktuğu vesveseleri kökünden kazıp atan Risale-i Nur Külliyatını okumuyoruz... Onun için ufak bir muhalif rüzgar esti mi, sağa sola savruluyoruz...
Sitemizde bu soru ve benzerlerine verilen cevaplar oldukça tatmin edici olduğunu düşünüyoruz. Lütfen oralara da bakın. Zahmet olabilir, fakat kalıcı olur ve sevaplı olur.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Çevremizde, az da olsa, "Görmediğime inanman" diyen kişilerle karşılaşıyoruz. Bunlara bu yanlış düşüncelerinden vazgeçirmek için neler söylemeliyiz?
- Hidayet Allah'tandır, sözü nasıl anlaşılmalıdır?
- Mekke müşriklerinin Peygamber Efendimiz (asv)'e, "Sana öğretilenlerin Yemame'li Rahman tarafından öğretildiğini duyduk. Bu sebeple biz Rahman'a asla inanmayız." dedikleri iddiasına ne dersiniz?
- İslam dinindeki yasaklar, öteki dinler için de geçerli midir? Gayrimüslimler, İslam'ın hükümlerinden mesul müdür?
- Hidayet ve dalalet sadece inanç esaslarında mı olur?
- Mekke'de doğan bir çocukla, dünyanın her hangi bir yerinde doğan İslam'dan habersiz bir çocuk, manevi mesuliyet yönünden bir tutulabilir mi?
- Dünyanın ıssız bir köşesinde yaşayan ve İslâm dininden habersiz olan bir insan, âhirette nasıl sorumlu tutulabilir?
- ŞUNU YAPARSAM YADA YAPMAZSAM ALLAH CANIMI KAFİR OLARAK ALSIN DİYE BİR YEMİNİN HÜKMÜ NEDİR.
- Bir insan yanlış, sapık düşüncelerinden kurtulmak için ne yapmalıdır?
- Gelecekte işlenecek bir günah, daha gerçekleşmeden, geçmişte veya günümüzde bir takım değişikliklere sebep olur mu? Gelecekteki işleyeceği günah, kişinin önünü keser mi?