Tesettürlü bir bayanın, evine gelen misafirlerine hoş geldin demesi gerekir mi? Tesettürlü bir bayanın evine gelen misafirlerine (akraba ve hısım) görünmemesi ve hoş geldin dememesi (evde kocası olduğu halde) takva mıdır, ifrat mıdır?
Değerli kardeşimiz,
Kötü duygulara kapılmayacağından emin olunduğu zaman, kadının tesettüre riayet ettiği ve tahrik edici davranışların bulunmadığı zamanlarda, ev hanımının erkek misafirlere hizmet edebilmesinin caiz oluşu hakkında Buharı ve Müslim'de, şöyle bir hadis zikredilmektedir.
Hz. Ebû Üseyd, düğününde Peygamberimizi (asm) ve bazı sahabîleri davet etti. Misafirlere hizmeti hanımı (gelin) yapıyordu. Geceden, bir taş kabın içine hurma ıslatmıştı. Peygamberimiz (asm) yemeği bitirince, hurmaları ezdi, sulandırdı, şerbet yapıp misafirlere ikram etti.
Bu hadisi zikreden muhaddisler, fitneden emin olmak şartıyla bir kadın, kocasının misafirlerine hizmet edebileceği hükmünü çıkarmaktadırlar.
Aynı şekilde bu şartlarla kadın misafirlere hoş geldin diyebilir.
İlave bilgi için tıklayınız:
Akrabalar veya diğer aile dostları arasında haremlik selamlık yapmak gerekir mi?..
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Kadınlarla bir arada, Peygamberimiz mi yoksa sahabe mi yemek yemişler?
- Akraba içi ilişkilerde mahremiyet hakkında bilgi verir misiniz? Kuzenlerimiz (dayı, amca, hala ve teyze kızları / oğulları) ile olan münasebetlerimiz nasıl olmalı?
- Kurban kesildikten sonra fiyat belirlenmesi, kurbanın kilo ile alınıp satılması caiz midir?
- Haşir Risalesi:61
- Yoldaki Meşhur Han!
- Mufassal Tarihçe-i Hayat 2 (Badıllı):1154
- Hanımların sesi haram mıdır? Tesettürlü bir bayanın, bay bayanlı bir eğlence programında sunuculuk yapması caiz midir?
- Gönül rızası olmadan,aile baskısı ile yapılan evlilikler için dinimizin görüşü nedir?
- ZAVİYE
- Elemlere tebessüm et! “Âh vâh” yerine “Oh” de!