Bir hadiste, haklı olduğu halde mücadeleyi terk etmenin hayır olduğu bildirilmektedir. Hakkımızı savunmamızın da gerekliliği var ve zulüm edene hakkımızı yedirmeme adına davranışımızdaki ölçü nasıl olmalı?
Soru Detayı
Şu altı haslet hayırdandır: Allah'ın düşmanlarıyla kılıçla cihad etmek, yaz gününde oruç tutmak, musibet esnasında iyi sabır etmek, haklı olduğu halde mücadeleyi terk etmek, bulutlu günde namazı erken kılmak, kış günlerinde abdesti güzel almak. (Hz. Ebû Malik (r.a.)-Ramuz el hadis) Bu hadisin kaynağı nedir? Ayrıca burada, haklı olduğu halde mücadeleyi terk etmek deniyor ama hakkımızı savunmamızın da gerekliliği var ve zulüm edene hakkımızı yedirmeme adına davranışımızdaki ölçü nasıl olmalı? Sessiz kalınca kabüllendi diyorlar?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Hakkımızı savunmamız konusunda davranışımızdaki ölçü nasıl olmalı?
- Kim sadece Allah rızası için kırk gün sabah namazını (cemaatle) kılarsa kalbinden lisanına hikmet pırlantaları akmaya başlar, anlamındaki hadis sahih midir?
- Kerâmet ve istidracın farkı nedir?
- Müslüman'ın Müslüman'a, küfretmesi, sövmesi, lanet etmesi caiz midir?
- Tövbeyi geciktirmek günahı artırır mı?
- Zaruretler haramı helal yapar mı? İslam'da gerekirse haram için farzın terk edilmesi ya da farz için haram işlenmesi diye bir şey olabilir mi; olursa hangi durumlarda olabilir?
- Öfke nasıl kontrol edilebilir?
- Namaz kılmayan ile arkadaş olunur mu?
- Allah'ın adının anılmadığı her şeyden uzak mı durmalıyız?
- Dargınlığın, küs durmanın caiz olduğu yerler var mıdır?