Satın aldığı malı rüşvet olarak vereceğini söyleyen bir müşteriye, o mal satılır mı? Kurumlar arası hediyeleşmek, rüşvete girer mi?
Soru Detayı
1. Satın aldığı malı rüşvet olarak verecek müşteriye o mal satılır mı? 2. Resmi kurumlar arasında, o kurumların döner sermayesinden karşılanmak üzere hediyeleşmeler oluyor. Şahsa değil makama verilecek bu tür hediyeler rüşvet midir? O kurumlarda görevli bir zat bize müşteri olarak gelse ve durumu da bize açıklamış bulunsa (yani satın alacağı malın hediye ya da rüşvet olarak verileceğini açıklasa) o şahısa mal satmak caiz midir?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Satın aldığı malı rüşvet olarak vereceğini söyleyen bir müşteriye, o mal satılır mı?
- Emlakçı, mal sahibinin istediği fiyatın üzerinde bir satışla malı satarsa, aldığı bu para helal midir? Evin sahibi evi 60.000 ytl`ye sat geri kalanı senindir demiş. Emlakçı bana 65.000'e sattı ve tapu masraflarını bana ödetti. Aldığı komisyon caiz mi?
- Sanal petrol ticareti helal mi?
- tefecilik mi ticaret mi? Bir kişiye kredi kartıyla uzun vadede taksitle mal satıp, aynı malı aynı anda belli bir farkla (düşüşle) satın almayı garanti etmek tefeciliğe mi girer?
- Havalimanlarında ya da gümrükte unutulan mallar free shoplarda, dükkanlarda satılmaktadır. Buralardan alışveriş yapmak doğru mudur?
- Finans kurumlarında ev almak faize girer mi? Başka bankalar faiz diyorlar, finans kurumları da adına faiz demiyorlar, ama aynı oranlarda ana borcun üzerine ekleyerek geri ödeme istiyorlar. Nihayetinde bankalar arası faiz sistemi var ve finans kurumları..
- Telefon hattı üzerine taksitle alınan cep telefonunu, tekrar telefoncuya satılıp paraya çevirmek caiz midir?
- Katılım bankaları faize kılıf mı uyduruyor?
- Rüşvet vererek elde edilen kazanç helal mi?
- Özel finans kurumlarına para yatırmak ve buralardan kredi kullanmak caiz midir? Finans kurumları (faizsiz banka) ile bankalar arasındaki fark nedir?