Nafile oruç tuttuğumuzda bir ikramla karşılaşırsak, oruca devam etmemiz mi, yoksa bozmamız mı daha hayırlı olur?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Nâfile oruç tutanlar için, ziyafete dâvet edilmek bir özürdür. Böyle bir kimse, hane sahibinin ısrarı üzerine orucunu bozabilir.
"Ne zaman bozmak daha iyidir?" sorusunun kesin bir ölçüsü yoktur. Şartlara, ortama, davet edenin durumuna göre değişebilir. Öyle durum olur ki bozmak daha iyi olur, öyle durum olur ki bozmaya gerek yoktur.
Böyle durumlarda nafile oruçları bozmanın bir sakıncası yoktur. Ancak tutulmaya başlanan bir nafile oruç herhangi bir nedenle bozulursa, yerine tutmak vacip olur.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Does the bodily fluid, "Mazi" require Ghusl (major ablution)?
- assalamualaikum need help n dont know wat to do
- After sexual intercourse, such stuff over the bed like bedspread, case, pillow etc. get unclean; is it necessary to change them?
- transparent sticky liquid drop leak during fast does it break my fast
- Hanafi wudu
- Wudu (Ablution)
- TAHARA (Cleanliness or Purification)
- Ghusl (Major Ablution)
- Cases in Which Wudu is Broken
- Are there any drawbacks to making ghusl immediately after becoming junub; is it necessary to wait for a few minutes?