Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında, İslam (Din Kültürü Ahlak Bilgisi Dersi) zorunlu ders mi olmalı yoksa bu seçim ailelere mi bırakılmalı?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu Milli Eğitim Bakanlığının konusudur. Ancak İslam’da çocuklara YEDİ yaşından itibaren din, namaz, oruç ve diğer meseleler yavaş yavaş, onları sıkmadan ve onların anlayacağı bir dil ile öğretilmeye çalışılır. Bu İslam’ın bir emridir.
Şu anda okutulan "Din Kültürü Ahlak Öğretimi" dersi, yalnızca İslam'ın öğretildiği bir ders değildir. Ayrıca eğitimi (uygulama vb.) de yoktur. Türkçe gibi, Türk ve İslam tarihi gibi bu dersin de milli birlik ve bütünlük bakımından her vatandaşa okutulması gerekiyor.
Her dinin ve mezhebin eğitimli dersi ise yine anayasada var, ama şu ana kadar uygulanmadı, onun da uygulamaya girmesi lazımdır.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında, İslam zorunlu ders mi olmalı yoksa bu seçim ailelere mi bırakılmalı?
- Batılılaşma nedir, ne zaman başlamıştır?
- Ansiklopedi ve çeşitleri hakkında bilgi verir misiniz?
- Avrupa kıtası ve kıtadaki İslamiyet hakkında bilgi verir misiniz?
- Banguoğlu, Hasan Tahsin kimdir?
- REFORM
- Avusturya'da İslamiyet ve İslamî faaliyetler hakkında bilgi verir misiniz?
- Mevlana, Moğollara yönelik neden cihad etmemiştir?
- Anadolu, tarihi ve İslamlaşması hakkında bilgi verir misiniz?
- Asya kıtası hakkında bilgi verir misiniz?