"Mademki kötülük birisine zarar vermektir, kimseye zarar vermediği sürece zina ederim, bu da insani bir ihtiyaç sonuçta; bu ahlaksızlık olmamalı." diyen birisine nasıl cevap vermek gerekir?

Tarih: 01.01.2012 - 10:20 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Önce, Allah’a ve ahirete iman gerekir. Allah’ın yasakladığı şeylerin hikmetsiz olduğunu söyleyen kimseyi kainat çapında parlayan binlerce hikmet yalanlayacaktır.

Allah’ın koyduğu kanunlar, bütün insanların dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamaya yöneliktir; sadece birinin keyfine göre değildir.

Şunu unutmamak gerekir ki, empati yapmak ve “Kendin için istemediğin şeyi başkası için de istememek” insanın yaratılışındaki vicdanının en gür sesidir.

Bu konuda fazla söze hacet bırakmayacak kadar önemli bir ders veren aşağıdaki hadis-i şerifte yer alan bilgilerle sizi baş başa bırakmak istiyoruz.

- Hz. Ebu Umame  anlatıyor:  

“Genç bir delikanlı Resul-i Ekrem’in (a.s.m.) huzuruna geldi  ve 'Ey Allah’ın resulü! Zina etmeme izin ver!' dedi. Sahabiler onu böyle bir ifadeden dolayı 'Sus! Sus!' diye susturmaya çalıştılar. Ama Hz. Peygamber Efendimiz ise, 'Hele şöyle gel!' diyerek onu yanına çağırdı.

Genç, Efendimizin yanına gelip oturdu. Peygamber Efendimiz onunla konuşmaya başladı, aralarında şöyle bir diyalog geçti:

- Eefendimiz: “Söyle bakalım. Bir başkasının senin annenle zina etmesine razı olur musun?”
- Genç: “Canım feda olsun, hayır, olmam.”

- Efendimiz: “Zaten hiç kimse annesiyle zina edilmesine razı olmaz. Peki kızınla zina edilmesini ister misin?”

- Genç: “Uğrunda öleyim ya Resulallah! Hayır, istemem.”

- Efendimiz: “Diğer insanlar da kızıyla zina edilmesini istemez. Bir başkasının kız kardeşinle zina etmesini ister misin?"

- Genç: “Yoluna feda olayım, hayır, istemem.”

- Efendimiz: “Diğer insanlardan da hiç kimse, kız kardeşiyle zina edilmesini istemez. Peki halanla zina edilmesi seni memnun eder mi?”

- Genç: “Canım size feda olsun, hayır, kesinlikle.”

- Efendimiz: “Halasıyla zina edilmesi hiç kimsenin hoşuna gitmez. Peki birinin teyzenle zina etmesine razı olur musun?”

- Genç: “Uğrunda öleyim, hayır buna da razı olmam.”

- Efendimiz: “Hiçbir insan teyzesiyle zina edilmesine razı olmaz.”

Allah Resulü, gencin akıl ve vicdanını tatmin edip ikna ettikten sonra, elini bu gencin göğsüne koyar ve şöyle dua eder:

“Allah’ım! Onun günahını bağışla, kalbini temizle ve namusunu muhafaza buyur.”

Genç, bu duadan sonra iffet abidesi haline gelmiştir.(Ahmed b. Hanbel, Müsned, 5/256-257)

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Kategori:
Okunma sayısı : 5.000+

Yorumlar

üftade656

Zinanın kimseye zarar vermediğini söylemek doğru değildir. Zira topluma zarar verir. Ancak zinanın zararı hemen ayyuka çıkmaz. Zina mahsulü olan çocuklar, düzgün bir aile terbiyesi alamazlar. Dolayısı ile de, büyüdüklerinde ekseri çoğunluğu gayrimeşru yollara saparlar. Kimisi hırsız, kimisi kapkaççı olur. Yani bir toplumda zinanın artması demek, 20 yıl sonrası için güvensiz bir ortamın tesis edilmesi demektir. Selamün Aleyküm.

Yorum yapmak için Giriş Yapın ya da Üye olun.
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun