İnce hesap

Çapa Tıp Fakültesi`nde, dersini bitirip sınıftan çıkmak üzere olan Prof. Cevat Babuna öğrencilerinin şu sorusuyla karşılaşır:

- Hocam, erkek hayatının sonuna kadar çocuk sahibi olabilme kabiliyetini korurken, kadın belli bir yaştan sonra bu kabiliyeti geri gelmeksizin kaybediyor, neden?" Prof. Cevat Babuna, kendinden emin öğrencilerine döner ve:

"- Neden insanlar çocukken de çocuk yapma istidadında değillerdir dersiniz?" diye sorar. Ve devam eder:

"- Meselâ 5 yaşında, 6 yaşında da çocuk yapabilseler. Çünkü doğacak neticeyi taşıyabilecek güce ve sorumluluğa henüz erişmemişlerdir. Kadın ve erkek çocuk yapma hakkına, ancak doğacak çocuğun bütün ihtiyaçlarına cevap verebilecek hale geldiklerinde sahip olabiliyorlar. Peki bu hakkı neden 40-50 yaşlarından sonra kadın kaybediyor da erkek kaybetmiyor? Bildiğiniz gibi doğum olayı kadının fizyolojik dengesini zorlayan bir stress, bir travmadır. Elli yaşın üstündeki kadınlarda muhakkak ki doğumun ölümcül tehlikeleri olacaktır. Görüyorsunuz bu yük taşıyabileceği hale gelince kadına veriliyor. Taşıyamayacağı yaşa gelince de alınıyor. Erkek için ise böyle bir durum söz konusu değil. * * *

 

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Kategori:
Okunma sayısı : 1.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun