İslam sonradan gelmiş bir dindir, onun doğru din olduğu nasıl ispatlanır? Hz. Peygamberin kendi düşünceleri olamaz mı?
Soru Detayı
birçok gazeteci arkadaşım islamı nasıl ispatlayacağımı soruyor ve yanlış şeyler söyleme korkusundan cevap veremiyorum. bana islam sonradan gelen bir dindir diğer dinlerde sonradan gelmiştir o zaman nasıl gerçekten var olduğuna inanabilirsiniz diyorlar. Hz. muhammed(sav)çok akıllı bir adamdı zekası %10 un üstünde çalıştığı için Kuran ı ve dinde ilerleme yollarını çok iyi biliyordu deniyor. Bana tatmin edici cevaplar verirseniz çok memnun olurum ki şahıslara açıklama imkanım olabilsin.
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Kuran-ı Kerim'de 7/148-150 ve 20/90-93 ayetleri arasında bir tezatlık olabilir mi?
- “O insanı alaktan yarattı.” (Alâk, 96/2) ayetinde geçen “alak” kelimesinin tam anlamıyla karşılığı embriyo mu yoksa pıhtılaşmış kan mı?
- Tefsirlerindeki hikayeler nasıl anlaşılmalı?
- İslamiyete, neden büyük insanlık denilmiş?
- Günümüz Yahudi ve Hristiyanların inanç ve ibadet şekillerini açıklar mısınız?
- Hristiyanlık ve Yahudilik tabirleri ne zaman ortaya çıkmıştır?
- Peygamberimiz zamanındaki Hristiyanlıkla şimdiki Hristiyanlık arasındaki fark nedir? O dönemde de Hristiyanlar Hz. İsa'yı "oğul" diye nitelendiriyorlar mıydı?
- İslamiyet korku dini midir? Din mi kültürü etkilemektedir, yoksa kültür mü dini etkiler?
- Hristiyanlık ve Yahudilik bugün hak din midir?
- Ölünün gömülmesi, cenazenin defnedilmesi nasıl olur?