İkindi vakti ile akşam ezanı arası uyumak, sağlık açısından ve dinen sakıncalı mıdır? İkindiden sonra, yorgunluktan bir saat yatmak mecburiyetinde kalıyorum elimde değil, işten gelen yorgunluktan dolayı olsa gerek...
Değerli kardeşimiz,
İkindiden sonra uyumak günah değildir; fakat bu saatlerde uyumak hoş karşılanmamıştır.
İkindi namazından sonra güneş tamamen batıncaya kadar geçen zaman dilimi, keza birçok iş kolu için en verimli zaman dilimidir. Bu saatte uyumak rızkı da, ömrü de noksanlaştırır.
Çünkü insanın günün verimini muhasebe edeceği, ölçüp tartacağı, yarınki gün için yeni plânlar yapacağı, hayat için yeni moral ve motivasyon bulacağı bu zaman diliminde uyumak insanı bütün bu neticelerden genellikle mahrum bırakır.
Buradaki uyku sakındırmasının da kerahet vaktine denk gelmesi ile ilgisi yoktur. Zaman dilimi bakımından sakıncalı görülmüştür. Fakat şüphesiz bunun da istisnası vardır:
Meselâ, gündüz boyu aralıksız yoğun bir çalışma gösterip akşamdan sonra gecenin bir vaktine kadar yeniden yoğun bir çalışmaya girecek birisi için, eğer bu vakitte biraz boşluk söz konusu olursa, bu kişinin bu vakitte bir miktar kestirmesinde dinen bir sakınca olmaz.
İlave bilgi için tıklayınız:
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- İkindiden sonra uyuyan çocuklar, düşük zekalı mı olur?
- Sabah namazından sonra ve ikindi vakti ile akşam ezanı arası uyumak (feylule, gaylule ve kaylule) sağlık açısından ve dinen sakıncalı mıdır?
- Seher vaktinde rızıklar dağıtıldığı için kapı ve pencereler açılır ki rızıklar içeri girsin deniliyor. Bu doğru mudur?
- Sabah namazından sonra uyumamak ve ticarethaneyi açmak hakkında bilgi verir misiniz?
- Rızıklar sabah vakti mi taksim edilir?
- Kerahet vaktinde neden uyunmaz, hikmeti nedir?
- Kaza namazı var mı? Bazıları kılınmayan namazların kaza edilmeyeceğini ifade etmektedirler; doğru mu?
- İkindinin farzından sonra nafile kılınmıyor ise, Peygamberimiz neden kılmıştır?
- İkindi vakti ile akşam ezanı arası uyumak sağlık açısından ve dinen sakıncalı mıdır?
- Yüz üstü yatmak günah mıdır? Uyku adabı nasıldır?