"Çocukları diri olarak toprağa gömen de gömülen de ateştedir" anlamında bir hadis var mıdır? Eğer varsa, günahsız bir bebeğin cehennemde olması nasıl açıklanabilir?
Soru Detayı
"Çocukları diri olarak toprağa gömen de gömülen de ateştedir" anlamında bir hadis var mıdır? Her şeyden habersiz olan ve henüz dünya imtihanından geçmemiş bir bebeğin, babası tarafından toprağa gömülmesi yüzünden ateşte olmasının hikmeti nedir?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- "Çocukları diri olarak toprağa gömen de gömülen de ateştedir." anlamında bir hadis var mıdır?
- Şeytanı yakalamak istedim. Süleyman'ın duası olmasa idi, bağlı olarak sabaha erecek ve Medine`nin çocukları onunla oynayacaklardı, hadisine göre, Hz. Süleyman şeytan için dua mı etmişti?
- "İmamlar Kureyş'tendir." sözü bir hadis midir? Hadis ise bunu nasıl anlamalıyız?
- Peygamber Efendimiz (sav): "Kur?an ilim ile fayda verir. Manası anlaşılmadan bir fayda sağlamaz" buyurmuşlar. Bu durumda Kur?an meali okumak, Kur?an'ı orijinalinden okumaktan daha mı evla oluyor?
- Bir hadisde "Allah ademoğluna zinadan nasibini yazmıştır.? denilmektedir. Bu nasip rızık gibi bir şey midir? Ayrıca gözlerin, ellerin, dillerin ve ayakların zinası ne demektir?
- Sünnetten önce salavat getirerek cemaati namaza kaldırmak bidat midir? Abdullah İbnu Ömer, müezzinin tesvib yapmasını yasaklamış mıdır?
- Resulullah (sav) kıraatini Bsmillahirrahmanirrahim ile başlatıyordu, ben Resulullah (sav) ile birlikte namaz kıldım, Bismillahirrahmanirrahim`i okuduğunu işitmedim, gibi rivayetler tezat değil midir?
- Mezara gömülen çocuk nasıl cehenneme gider, suçu ne?
- Hadiste Allah'ın kulunun zannı üzere olduğu belirtilirken, Necm suresi 28. ayette, zannın hakikat namına hiç bir şey ifade etmediği belirtiliyor. Buna göre:-Allah, kulunun zannı üzerinedir- hadisini nasıl anlamalıyız?
- "50.000 yıllık hesap günü bekleyişi" ile "Allah hesabı çabuk görendir" ayetindeki çelişkiyi nasıl anlamalıyız?