Peygamberler şu an cennette midirler?
Peygamberler, şu an berzah aleminde bir nevi cennet hayatı yaşıyorlar. Asıl cennete giriş, ancak kıyamet kopup mahşerde hesaplar görüldükten sonra gerçekleşir.
Müminlerin ruhları “illiyun” denilen ve “yüksekler” anlamına gelen yüce makamlardadır. Şüphesiz en yüksek derece peygamberlere aittir. Onlar o ruhanî berzah meclislerinde yine müminlere reislik yapıyorlar ve hakikatler üzerinde sohbet ediyorlar.
İlave bilgi için tıklayınız:
Okunma sayısı : 10.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Bebekler ölünce ahirette nereye gider?
- Ölülerin ruhu, öldükten sonra bizleri görebilir mi?
- İnsan öldükten sonra kabir ziyaretine gelen insanları görür ve tanır mı?
- İyi insanlar kabirlerinde Peygamber Efendimizi (asv) görebilir mi?
- Çobanlık yapan üç kız çucuğu, Portekiz'in Fatıma kasabasında 1917 yılında Hazreti Meryem'i gördüklerini ve kendisinden mesaj aldıklarını söylerler. Dinimizin bu olaya bakış açısı nedir? İslam alimleri bu olaya bir değer atfetmekte midirler?
- Ölümden sonra insan hangi safhalardan geçecek? Sorgu sual, kabir hayatı, mahşer meydanı, hesap günü hakkında bilgi verir misiniz?
- Kendisine Hz. İsa (as)'ın çarmıha gerildiği bilgisi ulaşan ve buna inanan kişinin ahiretteki durumu ne olacaktır?
- Ramazan ayında ölmek hakkında bilgi verir misiniz?
- Dört halifenin doğum ve vefat yılları ile kaç yıl halifelik yaptıklarını bidirir misiniz?
- Hz. Zekeriyya peygamber olmadan önce mi Hz. Süleyman mabedinde din alimiydi, yoksa peygamber olduktan sonra mı?