Bir mümin, hastalık sebebiyle yapamadığı, ancak hastalanmadan önce sürekli yaptığı ibadetin sevabını, hastalık zamanında yine kazanır.” anlamına gelen hadisi nasıl anlamak gerekir?
Soru Detayı
Hz. Ukbe ibni Amr Radiyallahu Anh´tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki: "Gün içinde yapılan hiçbir amel yoktur ki, günün sonunda onun üzerine mühür vurulmasın." Bir mümin hasta olunca melekler derler ki: "Ey Rabbimiz! Kulun falancayı hastalıkla amelden hapsettin." Rab şöyle buyurur: "İyileşinceye veya ölünceye kadar, evvelce her gün yaptığının misli ile onun amellerini mühürleyin." (Ahmet bin Hanbel) bu hadisi serifi açıklar mısınız?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- "Bir mümin, hastalık sebebiyle yapamadığı, ancak hastalanmadan önce sürekli yaptığı ibadetin sevabını, hastalık zamanında yine kazanır." anlamına gelen hadisi nasıl anlamak gerekir?
- Meleklere, karıncalara ve balıklara varıncaya kadar yer ve gökte yaşayan tüm varlıklar, insanlara hayır öğreten kişiye, rahmet duası ederler, anlamında bir hadis var mıdır?
- Hudus ile imkan delileri arasındaki fark nedir?
- Hastanın inlemesi ibadet mi?
- Hastayken kılınan namaz daha mı sevaplıdır?
- Gün gelecek şefaati ve kabir azabını inkar edenler çıkacak, anlamında bir hadis var mı?
- Hastalıkla geçen zaman ibadet sayılır mı?
- "Ve onlar ki, boş ve yararsız şeylerden yüz çevirirler. Boş yere söylenilen sözden ve işlerden sakınırlar." (Mü'minun, 23/3) Bu ayete göre, izlerken vakit harcadığımız film ve maçlar, eğlence için okuduğumuz kitaplar bu boş ve yararsız şeylere girer mi?
- Bazı insanların sorgusuz sualsiz cennete, bazılarının da cehenneme gideceği söyleniyor. O günde peygamberler bile hesap vereceğine göre, bu nasıl olacak?
- Cehennemden çıkış var mıdır?