Vakit namazı kıldıktan sonra, camiden çıkmadan evvel on defa "La ilahe illallahü vahdehü la şerike leh, lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ale külli şeyin kadir." demek sünnet midir?
Soru Detayı
Vakit namazı kıldıktan sonra, camiden çıkmadan evvel on defa "La ilahe illallahü vahdehü la şerike leh, lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ale külli şeyin kadir." demek sünnet midir? Bu konuda bir hadis-i serif var mıdır?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Namaz tesbihatındaki ifadelerin anlamını bildirir misiniz?
- Vakit namazlarından sonra nasıl tesbihat yapılır, teker teker aşamaları nedir?
- Namaz tesbihatının anlamını bildirir misiniz?
- Namazdan sonra edebileceğim güzel bir dua örneği verebilir misiniz; Arapça ya da Türkçe fark etmez?..
- Yüz üstü yatmak günah mıdır? Uyku adabı nasıldır?
- "Bütün enbiya ve asfiya ve evliya, en büyük zevklerini ve saadetlerini, kelime-i tevhid olan Lâ ilâhe illâ Hû’da buluyorlar." İzah eder misiniz?
- Namazdan sonraki uzun tesbihatın, detaylı olarak hadis dayanakları konusunda bilgi verir misiniz?
- Farz kılındığında tesbihat yapılır mı?
- Namazdan sonra tesbihat yapılmadığı zaman günah olur mu?
- Yirminci Mektub’a konu olan mezkûr kelime-i tevhid hakkındaki hadis-i şeriflerden bir iki misal verebilir miyiz? Sabah ve akşam namazından sonra bu cümle-i tevhidiyenin zikredilmesinin hikmeti nedir? Bu zikir kaç defa tekrar edilmelidir?