Kesilen tavuk, karnı yarılmadan tüyünü kolay yolmak için kaynar suya atılsa, bu tavuk necis olur mu; olursa neden?
Değerli kardeşimiz,
Boğazından kesilmek ve kanı dışarıya akıtılmak ve içindeki pisliği etine sirayet etmeyecek tarzdaki kesimler helal, bunların tersi bir durum olduğu taktirde haramdır. Binlerce de olsa beraber kesimin zararı yoktur. Yeter ki, sayılan hükümler yerini bulsun.
Ayrıca, Şer'î usûle göre boğazlanmış, fakat bağırsakları çıkarılmadan tüylerini yolmak için kaynar suya atılmış olan tavuk ve emsali hayvanlar içteki pislikler ete sirayet ederse, temiz olmaktan çıkar. Binaenaleyh böyle bir hayvanı kestikten sonra, üzerinde bulunan akar kanını ve içini çıkarıp yıkamalı, ondan sonra sıcak suya atmalıdır. Ancak hayvan içteki pislik ete nüfuz etmeyecek şekilde sıcak suya sokulup çıkarılırsa, pislenmiş sayılmaz.
Bu açıdan usulüne uygun olarak kesilmiş, şartlarına uygun olarak sıcak suya atılmış ve tüyleri yolunmuş tavuk ve benzeri hayvanların etini yemenin bir sakıncası yoktur.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Canlı olarak sıcak suya sokulan ve sonra kesilen tavuğun etini yemek caiz midir?
- Pislikleri temizleme yolları nelerdir?
- Taharet Nedir?
- Üç tane tavuğu üst üste koyup, bir besmele ile üçünü birden kesmek caiz olur mu?
- Teberrük 7- Teberrük hakkında Hadis-i Şerifler ve Sahabe uygulamaları
- İçki hastalıklara şifa mıdır?
- Erkeklerin giydiği elbiseler nasıl olmalıdır? Bol giymek sünnet diye duydum. Ama ben bazen dar giyiniyorum, bir sakıncası var mı, mekruh olur mu?
- Sünnet Olan Beden Temizliği
- Sabırlı olmak için dualar var mıdır?
- Başımıza gelen hastalık ve musibetlere sabretmek için neler tavsiye edersiniz?