PAMUK KULLANMA VE ABDEST
Sürekli pamuk kullanmak sağlığı olumsuz yönde etkilıyor, ne yapmamız gerekir? ·
Önce pamuk kullanmak normal bir durum değildir, fıtrata aykırıdır; gerek yoksa kullanılmaması iyidir. Akıntı, abdest tutulamayacak düzeyde olursa, pamuk kullanmak müstehap olur. Dezenfekte edilmiş hidrofil pamuğun sağlıga zararlı olacağını sanmıyorum. Yine de bir tabibe sormak gerekir. Zararlı olacağı bir mütehassıs doktor söylerse, artık iki durum söz konusu olur:
1. Akıntı zaman zaman gelmekle beraber her namaz vakti bir namaz kılacak kadar gelmediği oluyorsa, bu gelmediği zamanlarda abdest alıp namazları kılmak gerekir.
2. Bir namaz vakti o vaktin namazını kılacak kadar bir zaman bulamayacak şekilde geliyorsa, ondan sonra da her namaz vaktinde en az bir defa görülüyorsa, kişi özür sahibi demektir, her vakitte alacağı bir abdestle diledigi kadar namaz kılabilir: Ancak pamuk ya da tampon (kürsüf) zarar vermiyor ve akıntı onunla kesilebiliyorsa kişi özür sahibi olmaz. Akıntı pamuğun dışına çıkmadıkça da abdesti bozulmaz.
BENZER SORULAR
- TEMIZ IKEN PAMUK KULLANMAK
- AYBAŞI HALINDEN SONRA GELEN BEYAZ AKINTI NAMAZA ENGEL MIDIR? NAMAZ KILARKEN AKINTI OLURSA NAMAZ BOZULUR MU? BU AKINTIYI PAMUK VS. ILE ENGELLEMEMDE BIR SAKINCA VAR MIDIR?
- KÜRSÜF ‚ (PAMUK) VE ORUÇ
- Abdesti Bozan Şeyler Nelerdir?
- PAMUK KULLANMADAN ABDEST
- Hanefi mezhebine göre abdesti bozan şeyler nelerdir?
- Bir kişi abdestliyken mezi gelse, pamuğun dışına taşmazsa abdest bozulur mu? Mezi namazda gelse namaz bozulur mu?
- Aybaşı zamanı gelen bir kadın, günü gelince tam kanama olmadan hafif belirti ile namazı kılabilir mi?
- Abdest ile alakalı her Müslümanın bilmesi gereken bilgiler
- HASTALIK KANIYLA İLGİLİ HÜKÜMLER