İçkili lokantalarda yemek yemenin bir sakıncası var mıdır?
Soru Detayı
Haram olan içki içilen restoran gibi yerlerde, yemek veya içmenin hükmü nedir? Bu konu şu açıdan önemlidir: seyahatlerde kalınan otel işletmelerinin çoğunda alkollü içki servisi de olmaktadır. Aynı çatı altında veya aynı salon içinde (örneğin yemek salonu) diğer masalarda içki içilmesi bizim durumumuzu harama sokar mı? Cevap
Değerli kardeşimiz,
İçki satılan lokantalardan helal olan yiyeceklerin yenmesi caizdir. Ancak eğer içki satılmayan yerler varsa, buraları tercih etmek daha uygundur. Çünkü her ne kadar içki içmiyorsak bile, dolaylı yollardan bu kurumlara destek olunacağı için içkisiz müesseseler tercihimiz olmalıdır. Eğer başka bir imkân yoksa buralardan alışveriş yapılabilir.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Yurt dışında içkili çay bahçesi ve kahvehanelerde oturulabilir mi?
- Seferî durumunda öğlen ve ikindi namazı cem edilebilir / birleştirilebilir mi?
- İskambil kağıt, okey, tavla oyunları oynamanın hükmü nedir? Eğer zarsız oynanırsa hükmü nedir?
- Namazda okuduğumuz kelimeyi tekrarlamak, kekeme okumak namaza engel midir?
- Sabah namazının güneş doğduktan ve kerahet vakti çıktıktan sonraki bir zamanda kılarken nasıl niyet edilir? Bu namaz kazaya mı kalmıştır?
- Kerahet vakitleri ne zamandır?
- Yara akıntısı ile abdest tüm mezheplerde bozulur mu? Parmakta akan yara varsa abdesti nasıl alabiliriz? Yara akıntısı ile kan aynı hükümde midir?
- Yeni doğan bebeğin bir hafta sonra saçının kesilip ağırlığınca altın veya altın karşılığında para sadaka verilmesi konusunu açıklar mısınız? Bu uygulama sünnet midir?
- Bir baba kız çocuğunun avret yerine bakabilir mi?
- İçki satılan bir otelde iş amacı ile kalmanın ve içerisinde içki bulunan bir dolaptan normal amaçla faydalanmanın hükmü nedir?