Nisan yağmurları “şifalı" olarak kabul edilip, hastalara verildiğinde şifalı olduğu söyleniyor. Bu konuda hadisler var mıdır?

Tarih: 27.04.2012 - 01:45 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

- Bir sitede “nisan yağmuruna Fatiha ve bazı surelerin okunması"nda şifa olduğuna dair bilginin kaynağı olarak "Tefsiru’l-kebir" verilmiştir. Ancak biz o kaynakta böyle bir bilgiye rastlayamadık.

- Arapça bir sitede de "Zadu’l-Maad" kaynak verilmiş, fakat orada da böyle bir bilgiye rastlayamadık.

- Bütün araştırmalar sonunda, başka hadis kaynaklarında da böyle bir bilgi bulamadık.

- Bu konudaki uzmanların görüşü şöyledir:

Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağmurun, okyanus, deniz, göl ve diğer su kaynaklarının buharlaşması, su buharı şeklinde oluşan bulutların soğuyarak yeryüzüne dönmesiyle gerçekleştiğini belirtti. Prof. Dr. Durak, nisan yağmurlarının da benzer şekilde oluşarak yeryüzüne düştüğünü, ancak bu yağmura insanların özel bir önem atfettiklerini, bunun da bazı nedenleri olduğunu ifade etti.

HAVASI KİRLİ YERLER İSTİSNA

İlkbaharda tabiatın canlanmaya başlamasıyla birlikte bitki ve ağaçların çiçek tozları, reçine, eterik yağları (bitki kaynaklı, ağır kokulu yağlar) ve çiçek polenlerinin rüzgar ve hava akımlarıyla atmosfere karıştığını bildiren Prof. Dr. Durak, şöyle devam etti:

''Bu nedenle nisandaki yağmur yağışı sırasında, havadaki bu zerrecikler yağmurla birlikte yer yüzüne düşer. Nisan yağmurları içme ve kullanma sırasında da bu özellikleri nedeniyle önemli yarar sağlar. Ancak hava kirliliğinin yoğun olduğu kentlerde, havada asılı bulunan çeşitli karbon ve kükürt partikülleri ile birlikte çok sayıda zararlı kimyasal madde parçacıkları da yağmur sularına karışıyor. Bu nedenle havası kirli yerlerde yağmur suları faydadan çok zarar veren bir durumun ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Havanın temiz ve kirletici unsurların olmadığı yerlerde yaşayanlar, nisan yağmurlarını temiz kaplarda toplayarak kullandıkları takdirde, sağlık açısından bir tehlikeden söz edilemez.'' 

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Kategori:
Okunma sayısı : 10.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun