YEMEK DUÂSI
Hz. Peygamber (a.s), yemeklerden sonra pek çok dua yapmıştır. Bu sebeple yemek duası ile ilgili oldukça çok hadis-i şerifler mevcuttur. Bu duaların bir kısmını birleştirerek okumakta fayda vardır şöyle ki:
"Bize yediren, içeren, Müslüman olmayı nasib eden Allah'a hamdolsun." (Ebû Dâvud III, 475). Âllah'ım! Bize bu yediğimiz yemek sebebiyle bereket ver, hakkımızda bu yemeği mübarek kıl. Bize bu yemekten daha hayırlı olanını yedir." (Tirmizî, Daavat, 55) "Bize rızık ver, sen rızık verenlerin en hayırlısını." (Maide, 5/114). Allahım! Biz senden nimetin tamamını, kusursuz ümmeti ve ayetin devamını istiyoruz." (Ebu Davud III, 501).
Enes b. Mâlik (r.a) anlatıyor: Rasûlüllah (a.s) şöyle buyurdu: "Yemeğini yedikten sonra şu şekilde duâ eden kimsenin geçmiş günahları bağışlanır"
"Sarfedilen güç ve kuvvet bana ait olmadığı halde bu nimeti bana yediren, bana rızık olarak takdir buyuran Allah'â hamd olsun"(Tirmizî, Daavât, 56).
Mefail HIZLI
BENZER SORULAR
- YEMEK DUÂSI
- Yemekten sonra dua etmek bidat mıdır?
- Yemekten önce yapılan dua dinimizde var mıdır? Resul-i Ekrem (asm), yemekten önce dua eder miydi?
- Müslüman olmayanla arkadaşlık etmek günah mı?
- "Bizi yedirip içiren Allah'a hamd olsun." diye dua edenin günahlarının affedileceğini bildiren hadisler var mıdır?
- YEMEKLER SOFRA DÜZENİ VE ÇEŞİTLİ YİYECEKLER
- Yemek duasını yemeğin başında mı, sonunda mı, ortasında mı yapmak gerekir? Yemeğin ardından duası yapıldığı taktirde o yemeğin hesabı sorulmazmış, bu doğru mudur?
- İTİKÂFTAKİ KADININ YEMEK PİŞİRMESİ
- Sünnetle Yaşamak- 206. GÜN
- Sünnetle Yaşamak- 189. GÜN