Cünüp olduktan sonra hemen gusül abdesti almanın bir sakıncası var mı, bir kaç dakika beklemek gerekir mi?
![Cünüp olduktan sonra hemen gusül abdesti almanın bir sakıncası var mı, bir kaç dakika beklemek gerekir mi? Cünüp olduktan sonra hemen gusül abdesti almanın bir sakıncası var mı, bir kaç dakika beklemek gerekir mi?](https://sorularlaislamiyet.com/sites/default/files/styles/soruici_slider_resmi/public/cunup-olduktan-sonra-hemen-gusul-abdesti-almanin.jpg?itok=AJHK1Squ)
Cünüp olduktan hemen sonra yıkanılmaması ve biraz yürümek, uyumak veya bevl ettikten sonra yıkanılması gerektiği söyleniyor. Yani yoldaki akıntının bitmesi gerektiği yoksa gelen akıntı ile tekrar cünüp durumuna düşüleceği söyleniyor. Cünüp olduktan hemen sonra bevl etmek yeterli mi? İki saat bekliyorum ve bu süre içinde dört-beş kere bevl ediyorum, hâlâa bevl ettikten sonra az da olsa sümüksü bir sıvının geldiğine şahit oluyorum. Ne yapmam gerekir?
Değerli kardeşimiz,
İhtilam olduktan sonra akıntının tam olarak kesilmesi için biraz beklemek, bevletmek yani idrarını yapmak, uyumak ve yürümek gerekmektedir. Çünkü akıntı yavaş yavaş geldiğinden hemen kesilmemektedir. Ancak uzun bir müddet beklemek şart değildir. Bir kaç dakika yeterlidir.
İhtilam olan veya cinsel ilişkide bulunan bir kimse, idrarını yapmadan veya yürümeden veya yatıp uyumadan yıkansa da, sonra kendisinden meninin arta kalan kısmı çıkacak olsa, ikinci kez yıkanması gerekir. Fakat idrarını yaptıktan veya yürüdükten veya uyuduktan sonra şehvetsiz olarak gelecek meni guslü gerektirmez. Çünkü bu durumda o meni, yerinden, şehvet olmaksızın ayrılmış bulunur.
İlave bilgi için tıklayınız:
- Meni, mezi, vedi ve guslü gerektiren durumlar hakkında bilgi verir misiniz?..
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Gusülden sonra meni gelirse, gusül abdestini yeniden almak gerekir mi?
- Gusülden önce istibra gerekir mi?
- Gusülden sonra gelen meniden dolayı gusül gerekir mi? Ve de durup dururken gelen meni guslü bozar mı?
- Gusül abdesti aldıktan sonra, şehvetsiz ve tenasül uzvunun uyanık olmadığı bir halde gelen mezi veya meniden dolayı tekrar gusül gerekir mi?
- Prostat ameliyatı olan ihtilam olursa gusül gerekir mi?
- Sabah uyandığında elbisesinde ıslaklık gören kişi gusül abdesti alması gerekir mi?
- Bazı hastalıklarda idrar tam olarak çıkmadığından sonradan çıkmaktadır. Bu abdesti etkiler mi?
- İstibra yapmanın hükmü nedir? İstibra yapmayan kişi geçmiş namazlarını kaza etmeli mi?
- İstibra hakkında hadislerde delil var mıdır?
- İstibra nasıl yapılır ve elbiseye idrar damlaması namaza mani olur mu?