Bir Hadis?te insanlara emri bil maruf yaptığı halde kendisi uygulamayanın uğrayacağı cezadan bahsediliyor, başka bir Hadis?te Peygamberimiz, iyiliği yapmadığı halde başkasına emretmenin bir sakıncasının olmadığını bildiriyor?
Soru Detayı
1. Bir hadiste insanlara emri bil maruf yaptığı halde kendisi uygulamayanın uğrayacağı cezadan bahsediliyor, 2. başka bir hadiste peygamberimize iyiliği tamamen işlemedikçe iyiliği emredemez miyiz sorusuna emredersiniz cevabını veriyor bu iki farklı hadisi nasıl anlamalıyız bu konuda nasıl bir yol izlemeliyiz?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Bir hadiste insanlara emri bilmaruf yaptığı halde kendisi uygulamayanın uğrayacağı cezadan bahsediliyor?
- Dini bilmeyen ancak son derece önyargılı ve bu konuda cahil insanlarla iletişimimizde nasıl davranmalıyız? Bu insanlarla iletişimimizde ne yapmalıyız? Tartışmalı mıyız, susup onları kendi hallerine mi bırakmalıyız? Suskun kalmak günah mıdır?..
- EMR-İ Bİ`L-MA`RUF NEHY-İ ANİ`L-MÜNKER
- EMR-İ Bİ'L-MA'RUF NEHY-İ ANİ'L-MÜNKER
- Emr-i bil maruf nehy-i anil münker yapmamak yani, iyiliği emretmeyip kötülükten sakındırmamaktan dolayı helak olan kavim hangisidir?
- Hadiste belirtilen fitnelere karşı nasıl tedbir alabiliriz?
- Tebliğ, irşat, emri bilmaruf arasındaki fark nedir?
- Kuran ayetlerinde önce iman sonra salih amel geçer, Ancak Al-i İmran syresi 110. ayette, önce amel sonra iman geçmektedir. Bunun hikmeti nedir?
- MEV'İZE
- Peygamberimiz, din ile devletin ayrılacağını haber vermiş midir?