Ahir zamanda namaz kılan bir genç olmayı.. sözü kime ait?
- Hz. Ali’nin, “Ahir zamanda namaz kılan bir genç olmayı; bütün dünya servetine tercih ederdim.” anlamında bir sörü var mı?
- Yoksa bu söz kime aittir?
Değerli kardeşimiz,
Bütün araştırmalarımıza rağmen, bu bilgi için sağlam, hatta zayıf bir kaynağa da rastlayamadık.
Ahir zaman, ümmet içinde bidatların revaçta olduğu, çoğunluğun bidatların ve dalaletlerin istilasında bulunduğu bir zaman; gerçekten çok riskli, çok tehlikeli bir zamandır. Bir amelde tehlike arttıkça sevap fazlalaşmaktadır.
Böyle tehlikeli bir zamanda, başta iman hakikatlerine, İslam’ın hükümlerine Kuran’ın anlaşılmasına, sünnetin ve İslam’ın hayata kazandırılmasına hizmet pek büyük bir hizmettir, hatta normal şartlarda yapılan fedakârlıktan daha büyük fedakârlıklar ister.
İşte böyle dehşetli bir zamanda, bir genç, başta namaz olmak üzere farzlarını yapsa, haramlardan sakınsa elbette bütün dünya servetine tercih edilir bir fazilet olur.
Demek oluyor ki, zaman şiddetlendikçe, fitneler arttıkça amellerin sevapları da artacaktır.
Ne mutlu namazlarını kılanlara, özellikle de gençlere…
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- "Ümmetimin fesadı zamanında kim sünnetime temessük ederse (yapışırsa), ona yüz şehid ecri vardır." sözü hadis midir, hadis ise nasıl anlaşılmalıdır?
- "Gafiller içinde Allah Teâlâ'yı zikreden, cepheden herkes kaçarken, savaşan asker gibidir." sözünü açıklar mısınız?
- Ahir zamanda ibadet daha mı?
- "Ümmetimin fesadı zamanında kim sünnetime temessük ederse (yapışırsa), ona yüz şehid ecri vardır." sözü, hadis midir, Hadis ise nasıl anlaşılmalıdır?
- "Ümmetimin fesadı zamanında kim sünnetime temessük ederse (yapışırsa), ona yüz şehid ecri vardır." sözü, hadis midir, nasıl anlaşılmalıdır?
- Ahir zaman kavramını nasıl algılamalıyız ve neler yapmalıyız?
- Şimdiki zamanda gençlikte saygı var mı?
- Ahir zamanda beş vakit namaz kılan gençler evliya mı?
- -Ahir zamanda, sizin en iyiniz çoluk çocuğu olmayandır- diye bir hadis okudum. Bu hadisin sahih olup olmadığını merak ediyorum.
- Peygamber Efendimizin, "İslam garip başladı, başladığı gibi (bir hâle) dönecektir. Ne mutlu gariplere!" hadisini izah eder misiniz?