Bakara 258?de geçen İbrahim ile Nemrud arasındaki tartışmayı örnek gösterip Kuran?ın, Tanrı?nın varlığını ispatlamak üzere kullandığı mantığın, hiçbir bilimsel değeri olmadığı iddiasına ne dersiniz?
Soru Detayı
Bir iddia: Bakara 258 de Geçen İbrahim ile Nemrud arasındaki tartışmayı örnek gösterip "burada kurgu tek yanlı; ?ben de diriltir, öldürürüm? diyebilen kıvrak zekâ, rahatlıkla, ?güneşi doğudan doğuran benim, asıl senin Allah?ın batıdan getirseydi ya? diyebilir ve asıl şaşırıp kalan İbrahim olurdu. Hem bilimsel veriler göstermiştir ki, güneş doğup batmaz" şeklindeki yoruma ne cevap verebiliriz. Gerçekten de mantıklı düşünüldüğünde örnek saçma ve olay tek taraflı verilmiş gibi geliyor.
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- "Düşünüp ibret alırsınız diye herşeyden çiftler yarattık." ayetine göre atom, bakteri, virüs, salyangozun da çifti var mıdır?
- Günümüzde İslami kurallara dayalı bir devlet kurulabilir mi? Kuran'ın devlet yönetimi ile ilgili koyduğu bu kurallar günümüzde geçerli olabilir mi?
- ?Şarkı söyleyen kadınlar, kuşlarla oynayan, eteksiz olarak hamama giren, tavla ve satranç oynayan, yolda bir şeyler yemek gibi âdi hareketlerde bulunan kimse, büyük günah işlediğinden, şahitliği geçersizdir.? tespiti doğru mudur?
- "Görmüyor musunuz, Allah yedi göğü nasıl uyumlu yaratmıştır!" ayetine göre, atmosferin yedi katı varsa güneşle ay bunların içinde değil, evrenin yedi tabakası kasd ediliyorsa insan bunları göremez, itirazına nasıl cevap verirsiniz?
- Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi’nin yayımladığı "Bilim ve Yaratılışçılık" kitabı hakkında bilgi verir misiniz?
- Allah, kainattaki bütün işleri düzeltip yönettiğini söyler, ama entropi yasası gereği kainat kaosa meyilli değil midir?
- Yirminci asırda keşfedilen Evren’in genişlemesi (Zariyat, 51/47) ve gaz aşaması geçirmesi (Fussilet, 41/11, 12) neden Kur'an mucizesi olarak görülmektedir? Kur’an’da Evren’den değil gök ve yerden söz edilmiyor mu?
- Bir gün kâinatın yaratılması fizik kuralları içerisinde açıklansa ve bütün sorular cevap bulsa, ateist olmamız mı gerekir? Bu durumda Yaratıcı'yı inkâr etmemiz gerekiyorsa, neden etmememiz gerekiyor?
- “Evrim teorisi ispatlandı.” şeklinde yapılan açıklamaların doğruluk payı var mıdır?
- Hac ibadeti yaparken, Farz tavafı yapılması gerekirken, onun yerine veda tavafına niyet ederek yapılan tavaf yeterli olur mu? Herhangi bir ceza yada tavafın yeniden yapılması gerekir mi?