Neden tefsirciler Kur'an'da bulunan bilim ve teknoloji ile ilgili bilgileri, ancak onlar bulunup fark edildikten sonra görebiliyorlar?
Değerli kardeşimiz,
Her asrın anlayışı ve bilgi birikimi farklıdır. Kur'an'da bahsedilen ilmi hakikatler, önceki asırlarda olduğu gibi açıklansaydı, bunları anlayamayan bir kısım insanlar bunu inkâr edecekti.
Kur'an öncelikle hidayet kitabıdır, bilim kitabı değildir. Ancajk bilimsel hakikatlere işaret eder. O nedenle gerek âyetlerde gerekse hadislerde bu konular kinai bir şekilde ifade edilmiştir. İlmin gelişmesiyle birlikte ilim erbabı olan kişiler bu ifadelerden ufuklarını açacak manalar ve bir kısım icad ve ilmi hakikatlere işaretler bulmuşlardır.
Ama müfessirlerin tamamı İslami ilimlerin dışındaki ilimlerde de otorite olamadığı, mesailerini daha çok Kur'an'ın anlaşılması ve açıklanmasına hasrettikleri için, bu görev diğer ilimler uğraşan ilim adamlarına kalmıştır. Birçok ilim adamı -Müslüman olsun olmasın- Kur'an'dan istifade etmişler ve buluşlarını âyetlere temellendirmişlerdir.
Müslüman biliminin Avrupa bilimine öncülük etmesinde âyet ve hadislerden istifadenin katkısı çok büyüktür.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- UFO'lar (uzaylılar) hakkında bilgi verir misiniz?
- Tasavvuf büyüklerinin bahsettikleri kaf dağı, meşmeşie gibi durumları nasıl değerlendirmeliyiz?
- İbn Arabi gibi zâtların eserlerinde geçen bilime aykırı görüşlere ne dersiniz?
- Uzaylılılar gerçekte var mıdır?
- Boyuna yahut arabaya asılan küçük Kur'an-ı Kerimler kazadan beladan korur mu? Kur'an veya âyet taşımanın faydası nedir?
- Cinler bizim içimizden geçenleri, ne düşündüğümüzü bilebilir mi?
- Şeytan tövbe edebilir mi?
- Cinlerin ölümü hakkında bilgi verir misiniz?
- İslamiyetle bilim birbirlerine mani midir?
- Ayın ısısının olmamasının nedeni nedir?