Kur'an-ı Kerim'de Orta Doğu'da gönderilen peygamberlerin isimlerinin geçmesi, Tevrat'tan kopya edildiğinin göstergesi değil mi? Kur'an'da her kavme peygamber gönderildiğinden bahsediliyor, neden sadece Orta Doğu bölgesine gönderilen peygamberlerden örnek?
Değerli kardeşimiz,
İnsanlık tarihi boyunca 124.000 peygamber gönderildiği hadislerde rivayet edilmiştir. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de de her ümmete ve topluma peygamber gönderildiği ifade edilmiştir.
"Her ümmetin bir peygamberi vardır. Peygamberleri kendilerine gelince, aralarında adaletle hükmedilir, hiç birine zulmedilmez." (Yunus, 10/44)
"Celâlim hakkı için biz her millete -Allah'a kullukda bulunun ve putlara ibadetden kaçının- diye bir peygamber gönderdik. "(Nahl, 16/36)
Gönderilen bu peygamberlerin çok az kısmının ismi zikredilmiştir. İsmi zikredilen bu peygamberler Orta Doğu da yaşayan peygamberlerdir.
Kur'an-ı Kerim'de 124.000 peygamberin isimlerinin zikredilmesi mümkün değildir. Nitekim Orta Doğu'da Kur'an-ı Kerim'de ismi geçen peygamberler dışında bir çok peygamberler gelmiş olmasına rağmen onların da ismi zikredilmemiştir.
Zikredilen peygamberler toplum içerisinde bilinen ve özellikle Hristiyan ve Yahudilerin de bildikleri peygamberlerdi. Kur'an-ı Kerim o günkü insanların bildikleri peygamberlerin hayatlarından örnekler vererek onlara ders vermeyi amaçlamaktadır.
Tevrat ve İncil de zikredilen peygamberlerin Kur'an-ı Kerim'de zikredilmesi, bu kitapların tamamının Allah kelamı olduğunun ve bir kaynaktan geldiğinin göstergesidir. Bu konuda zikredilenler birbirinin kopyası değildir. Çünkü Allah'a, peygamberlere ve kitaplara olan iman hususu bütün ilahi kitaplar da var olan hükümlerdir. Bütün ilahi kitap ve peygamberler bu hususu insanlara bildirmek için gönderilmiştir.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Kuran önceki kitaplardan mı alınmıştır?
- Dünyaya kaç peygamber gönderilmiştir?
- "Ayetlerimizi az bir paha karşılığı satmayın..." ayetinde kimler kastediliyor?
- Yahudiler Allah tarafından lanetlenmiş midir?
- Kuran'daki bilgiler ve bilimsel ayetler daha önceden biliniyor muydu?
- Sokrat peygamber mi?
- Kur'an-ı Kerim'de Hz. Musa'dan çok bahsedilmesinin hikmeti nedir? Hz. Musa'nın Medyen'de karşılaştığı kızların babası Hz. Şuayb mıdır?
- Eski ilahi kitaplarda Allah'ın isimleri geçiyor muydu? Kur'an'dan önceki hak kitaplar hangi dilde inmiştir?.. Allah kelimesi ve diğer esmaü-i hüsnayı İslamdan önceki peygamberler ve ümmetleri biliyor muydu?..
- SEMAVÎ KİTAPLAR
- Kur'an'da en çok ismi geçen peygamber kimdir, kaç defa geçmektedir?