ETEKLE NAMAZ
Topuklara kadar uzun bir etekle, paçasız külotla, ya da kısa etek ince çorapla namaz kılınabilir mi?
Namazda örtünmenin ölçüsü, elbisenin avret sayılan yerleri başkasına göstermemesi ve vücudun rengini belli etmemesidir. Bu şartlar yerine getirildikten sonra elbise tek parça olsa da, altında hiç külot veya iç çamaşırı bulunmasa da namaza engel değildir. (49 Bk. Ibrahim el-Halebî, Halebî kebîr 215 )
Buna göre vücudun rengini belli etmedikten sonra, şeklini belli etse de yine namaza engel değildir. Vücut hatlarını belli eden elbisenin dışarıda giyilmesinin haramlığı fitneye sebep olacağından ötürüdür. Yoksa avretini örtmüş sayılır ve avreti örtünce de onunla namaz kılınabilir.
Dolayısıyla bacaklardaki çoraplar, cildinin rengini belli etmeyecek kadar kalın ise; kadın kısa etekle ve çorapla da namaz kılabilir. Yeter ki eğilmelerle başka tarafları açılmasın. Ancak namahreme bu şekilde görülmesi mahzurludur. Çünkü rengi görülmüyor olsa bile, bacakların şekliyle kötü duygulara sebep olabilir.
BENZER SORULAR
- KISA ÇORAPLA NAMAZ
- ÇORAPLA NAMAZ
- Bayanların başını kapaması farz mıdır?
- Kur'an-ı Kerim'de kadınlar için dış örtülerini üzerini almaları emrediliyor. Buna bakarak pardösü giymek farz mıdır, pardösü giymeden örtünme tam olarak gerçekleşmez mi?
- Dar kıyafet çıplak hükmünde midir? Eğer öyleyse, yalnız da olsak dar bir kıyafetle namaz kılamaz mıyız?
- Kadının dışarıya çıkarken pardösü giymesi şart mıdır?
- Bayanlar pantolon üzerinden dize kadar uzun bir kıyafet giyerek namaz kılabilir mi?
- Kadının örtünme şekli nasıl olmalıdır? Hanefi mezhebinde kadın tesettüre uygun nasıl giyinmelidir?
- Müslüman kadının giyim şekli nasıl olmalıdır?
- Müslüman kadınların elbiselerinin renkleri ve giyimleri hakkında bilgi verir misiniz?