BALKONDA TESETTÜR
Balkonda çamaşır asmaya mecburen çıkıyoruz. Nasıl çıkmalıyız? Bol ve uzun bir elbise giyerek çıkabilir miyiz? Ille de çarsaf, abaye, pardesü giymek mi gerekir?
Tesettürün sınırları, sokakta görecek erkekler için ayrı; balkonda iken görecek erkekler için ayrı değildir. Her iki durumda da avret olan yerler aynı ölçüde kapatılmalıdır. Bir defa balkonun alt kısmı özellikle kapalı olmalıdır. Kollar kaldırılınca açılmayacak şekilde dügmeli bulunmalıdır. Çarsafin en hoş olmayan yönü bu tür işlere gelmemesi ve böyle bir is için kollar kaldırıldiginda siyrilip açılmasıdır. Çarsaf giyenlerin bu noktada çok dikkatli olmadıklarını görüyoruz. Göğüslere kadar başı ve omuzlan örten geniş bir başörtü de bazı tefsirlere göre "cilbâb" dışlık sayıldığından, çamaşır asmaya böyle bir başörtü ile de çıkılabilir. Yeter ki, gecelik, sabahlık gibi dikkat çeken süslü elbiselerle çıkılmasın ve kollar bileklerde ilikli olsun.
BENZER SORULAR
- CİLBAB, DIŞ ÖRTÜ NEDİR?
- PARDESÜ-ÇARSAF
- ELBİSEDE ALTINI VASFETMEME ŞARTININ SINIRI NEDIR?
- Teyemmümün Farzları Nelerdir?
- Huysuzluk yapan, direten, öfkelenen, bağıran anneye ne yapılır?
- Başörtü yasağına uymak mı uymamak mı?
- Peygamberimiz, kolu acık veya göğsü açık bir elbise giyinmiş midir?
- Özürlü olma şartları nelerdir, namaza mani olan necaset miktarı nedir?
- Şafi Mezhebine göre necis bir şeyi yedi defa yıkama zorunluluğu olduğuna göre, çamaşır makinesinde yıkanan bir şeyi tekrar yıkamak gerekir mi?
- ERKEK ELİ ÖPMEK