Kâbe'nin kuzeyi olan Hicr-i İsmail'de tavaf yapılabilir mi, namaz kılınabilir mi, kılınan namaz geçerli midir?
Soru Detayı
Kabenin kuzeyi olan Hicr-i İsmail'de tavaf yapılabilir mi, namaz kılınabilir mi, kılınan namaz geçerli midir? Bir de umre ya da hacda işlenen sevaplar ve kılınan namazlar 120 bin kat deniliyor, orada işlenen günahlar için de bu geçerli mi? Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Kabenin hicr kısmında Hz. İsmail ve Hz. Hacer'in kabirleri olduğu yazıyor. Bu doğruysa orada nasıl namaz kılınıyor?
- Kâbe'nin kuzeyi olan Hicr-i İsmail'de tavaf yapılabilir mi, namaz kılınabilir mi, kılınan namaz geçerli midir? Bir de umre ya da hacda işlenen sevaplar ve kılınan namazlar yüz yirmi bin kat deniliyor, orada işlenen günahlar için de bu geçerli mi?
- İnsan resimlerinin olduğu kabe resmi karşısında namaz kılınabilir mi?
- Üzerinde necaset varken yapılan tavaf geçerli mi?
- Tavaf esnasında hangi dualar okunur?
- Umreye giderken ihrama girildiğinde okunan telbiye Kabe'yi görünce kesilir mi, tavafta hangi dualar okunur?
- Tavaf esnasındaki kadın erkek karışıklığı ya da yakınlığı İslama ne kadar uygun?
- Tavaf esnasında konuşmak caiz midir? Cep telefonuna cevap verebilir miyim?
- Vahhabiler arkasında namaz kılınmaz mı?
- Tavaf esnasında, herhangi bir ihtiyaçtan dolayı tavafı yarıda bırakıp çıktıktan sonra, gelip kaldığı yerden devam etmek caiz midir?