Çocuklara Arapça olmayan, farklı dillerde isim koymak caiz midir? Ceylin ismi gibi...
Soru Detayı
Altı ay önce bir kızım oldu ve adını Farsça'da "cennete açılan kapı" anlamına gelen CEYLİN koyduk. İslamiyet'te Farsça bir isim kullanmanın herhangi bir sakıncası var mıdır? Cevap
Değerli kardeşimiz,
Farsça veya diğer dillerde manaları güzel olan isimleri koymak caizdir. İslam'a uygun olmayan isimleri Allah Resulü (asm) değiştirmiştir. Bu, sünnettir.
Ancak, Peygamber Efendimiz (asm) yeni Müslüman olanların eski adlarını değiştirmelerini, Müslüman olan Arap olmayan insanların da Arapça adlar almalarını emretmemiş, ancak verilecek adların manalarının güzel olmasını emir buyurmuşlardır.
Bazı adları, manaları kötü olduğu için, bazı çok güzel manaları olan adları da kullanırken olumsuz kullanıldığında kötü manaya geleceği veya sahibi üzerinde kötü tesir bırakacağı için değiştirmişlerdir.
İlave bilgi için tıklayınız:
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Yeni doğan çocuk için yapılması gerekenler nelerdir, isim koyarken nelere dikkat etmek gerekir? Sadece İslami isimler mi bırakılmalıdır, yoksa Türkçe, Kürtçe, yabancı veya eski dilde kullanılan, fakat anlamı güzel olan bütün isimler bırakılabilir mi?
- Gayri müslim bir insan Müslüman olduktan sonra ismini değistirmek zorunda mı; değiştirmeyip eski ismini kullanmasında bir sakınca var mıdır?
- Yeni doğan çocuklara en geç kaç günde isim verilmeli? İsim vermede geç kalmanın dinen günahı var mı?
- Hz. Meryem hakkında bilgi verir misiniz?
- Nefis muhasebesi hakkında bilgi verir misiniz?
- Çocuklara isim verirken nelere dikkat etmek gerekir?
- Yeni doğmuş bir çocuğa isim koyarken nelere dikkat etmek gerekir?
- Çağlar dinimizde ne manaya geliyor?
- Çocuklara isim verirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
- İsmi Muhammet ya da güzel anlamı olanlar, mahşerde farklı bir muamele mi görecektir?