Ana / anne hayatını tehdit eden hastalıklar kürtajı gerektirir mi?

Tarih: 14.11.2006 - 11:29 | Güncelleme:

Soru Detayı
Bir arkadaşımın beyninde ur var. Doğum onun için çok riskli olduğundan doktorlar Hamileliği önermiyordu, ama bir şekilde hamile kaldı ve tercih yapmak zorunda kaldı ve çocuğu aldırdı. Ve eşi bu davranışından ötürü onu boşadı. Şimdi yaptığının doğruluğunu merak ediyor çünkü dinen kürtaj günah.
Cevap

Değerli kardeşimiz,

İstemeyerek hamile kalan bir kadın, doğum yaptığında anne hayatını riske atacak bir durum söz konusu ise, dindar ve uzman hekimin tavsiyesine göre hareket ederek kürtaj yaptırabilir. Böyle zaruri durumlarda kürtaj caiz olur.

Ciddi olarak ana hayatını tehdit eden bir hastalık varsa, ceninin oluşmaması için bir tedbir alınabilir. Ama tedbir alındığı halde cenin oluşmuş ise; ciddi bir hastalık olduğu takdirde kırk iki gün geçmeden evvel kürtaj etmeye gayret edilmelidir. Bu süre geçmiş olsa da hayat tehlikesi söz konusu olduğu için kürtaj yapılabilir.

(Halil GÜNENÇ, Günümüz Meselelerine Fetvalar, II/326)

Kürtaj yaptıran kişi Allah (c.c) huzurunda cinayetle mi yargılanacak? Ayrıc akürtaj edilen çocuk ahirette nerededir ve annesini Allah'a şikayet edecek mi?..

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun