Yunus, 10/11-12. ayetlerde geçen “kafa tutmak” “azmak” “duayı terk etmek” ne anlama gelir? Duayı terk etmek Allah’ı terk etmek midir ve gaflete dalmak mıdır?
Soru Detayı
Alemlerin rabbi, “İnsan bir derdi olunca yatarken ayaktayken otururken benden yardım ister sonra tarafımızdan bir yardım ulaşınca her şeyi unutur kafa tutmaya başlar, azın bakalım yakında bileceksiniz buyurur.” Burada geçen kafa tutmak, azmak ne anlama gelir? Detaylı bilgi verir misiniz? Her ayetin anlam derinliği var... Yani kastedilen duayı, Allah’ı, terk etmek midir ve gaflete dalmak mıdır?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Yunus suresi, 11 ve 12. ayetlerde geçen “kafa tutmak” “azmak” “duayı terk etmek” ne anlama gelir?
- Kul, Allah?a kavuşmayı çok arzuluyorsa, Allah da kuluna kavuşmayı çok arzular mı? Böyle bir rivayet var mı, varsa ne demektir?
- Vahiy, keramet, meleklerin görünmesi, üstün olaylar ve peygamberlerin gönderilmesi bunların hepsi imtihanın sırrına aykırı değil midir?
- Selam vermek yerine, "günaydın" demek caiz midir?
- Bizi gaflete iten nedenler nelerdir; bunlardan nasıl kurtuluruz?
- Gaflet nedir ve ondan nasıl kurtulabiliriz?
- FUCÛR
- Bir hadiste, haklı olduğu halde mücadeleyi terk etmenin hayır olduğu bildirilmektedir. Hakkımızı savunmamızın da gerekliliği var ve zulüm edene hakkımızı yedirmeme adına davranışımızdaki ölçü nasıl olmalı?
- Aç isanlar varken hac ve umre yapmak uygun olur mu? Ben hac parasını karnı aç bir garibe versem daha iyi etmiş olur muyum? Allah (cc) beni bu davranışımdan dolayı, yani beş farzdan birini yapmadım, gerekçesiyle cehenneme atar mı?
- Ahzab suresi 72. ayete göre, zalimlik ve cahillik insanın doğasında mı vardır?