Mümin erkekler ve mümin kadınlar birbirlerinin velisidirler(Tevbe, 9/71), ayetini nasıl anlamak gerekir? Kadınların ve erkeklerin toplumda birlikte dayanışma içerisinde, organize olarak hareket etmeleri gerektiği şeklinde anlaşılabilir mi?
Soru Detayı
Mümin erkekler ve mümin kadınlar birbirlerinin velisidirler, ayetini nasıl anlamak gerekir? Kadınların ve erkeklerin toplumda birlikte dayanışma içerisinde, organize olarak hareket etmeleri gerektiği, birlikte var olmaları gerektiği şeklinde mi yoksa daha gelenekçi bir anlayışla kadını daha çok eve dönük yapısı mı ele alınmalıdır.. Yani kadınlar dış dünyada bizzat toplumun içerisinde mümin erkeklerle birlikte hareket eder bir tavırda mı olmalıdır?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Mümin erkekler ve mümin kadınlar birbirlerinin velisidirler (Tevbe, 9/71), ayetini nasıl anlamak gerekir?
- İnsanlık beş döneme ayrılacaktır. Birincisi Peygamberlik, sonra halifelik, sonra saltanat... şeklinde hadis var mıdır?
- Hz. Davut, Hz. Musa’dan daha sonraki dönemlerde geldiği hâlde, ayetlerde Hz. Musa’nın ordusunda savaştığı ve Calut’u öldürdüğü bilgisi nasıl doğru olabilir?
- Halifelik İslam?ın kendisinin öngördüğü bir kurum mudur? Şimdi eğer İslam Devletinde halife seçilmeli midir?
- Neml Suresi?ndeki (17-44. ayetler) Hz. Süleyman ve Belkıs ile ilgili kıssadan çıkarmamız gereken dersler nelerdir?
- Sad Bin Ubade (ra) hanımının yanında yabancı bir erkek görürse onu öldüreceğini söylediği, Peygamberimizin de bunu onayladığı, iddiası doğru mudur?
- Görünüm olarak Peygamberimiz(a.s.m)?e benzeyen sahabiler kimlerdir?
- Ticaret yapın, çünkü rızkın onda dokuzu ticarettedir, anlamına gelen bir hadis var mıdır, varsa bu durum devletler için de geçerli midir?
- Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Arafat’ta yaptığı “ey bereketleri indiren ey dereceleri yükselten ey yerleri ve gökleri yaratan Allahım..” diye başlayan duanın orijinalini ve açıklamasını alabilir miyim?
- Cenaze namazında arka safta olmak daha faziletli midir?