YATANIN YANINDA KUR`ÂN OKUMAK
Hasta olmaksızın, uyku ya da istirahat için yatan birisinin yanında Kur`ân okunur mu? Yoksa başka odaya mı gitmeliyiz?
Kur`ân-ı Kerimi okurken ya da dinlerken oturma veya hazırola geçme şartı yoktur. Ama ona edep ve saygıdan ötürü oturulur ve edepli bir tavır takınılırsa çok güzel olur. Kur`ân-ı Kerim okunurken saymamak ve hafife almak gibi bir tavırla yatan birisinin yanında okumamak, ona saygısızlıkta sabitleştirmemek için gereklidır: Başka yerde okumak gerekir. Kur`ân-ı Kerîm okunurken yatmayıp oturmayı ona saygıyla alâkalı görmediği için yatan birisinin yanında okumanın ise bir sakıncası olmamalıdır. Uyuyanın yanında okumakta ise herhangi bir sakınca yoktur. Sadece kendi duyacağı kadar okuyorsa her zaman okuyabilir.
Kategori:
Okunma sayısı : 10.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- KELİME-İ TEVHÎD
- SÜNNET DÜĞÜNÜ
- Kur'an-ı Kerim'in önemi nedir; tarifi / tanımı nasıldır?
- Cennette evlilik nasıl olacaktır?
- Nefsimize nasıl hakim olabiliriz?
- VAKIT
- KEFÂLET
- Ölünün arkasından hayır, dua ve iyilik olarak neler yapılabilir? Yasin suresi ve başka hangi dualar ölünün kabir azabını hafifletmek için okunmalıdır?
- Şahitlikte iki kadının bir erkeğe denk tutulması konusunu açıklar mısınız? Kadının tek başına şahitliği kabul edilmez mi?
- "Meleklere Adem'e secde etmesini emrettik, iblis dışında hepsi secde etti..." (İsra, 17/50) ayeti, iblisin de melekler sınıfından olduğuna işaret eder mi? Melek, şeytan ve cinlerin mahiyeti ve farkları nedir?..