Teravih namazı kıldıran kişi nasıl niyet eder? Teravih namazına niyeti Arapça olarak veya Türkçe yazabilir misiniz?
Namaz kıldıracak imam: "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, bana uyanlara imam oldum." diye niyet ederek iftitah tekbirini alıp ellerini bağlar.
İmam'ın arkasında kılan cemaat da "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imama." diyerek niyet eder ve imamın tekbirinden sonra "Allahü Ekber" diyerek tekbir alır ve ellerini bağlar.
İave bilgi için tıklayınız:
Kategori:
Okunma sayısı : 10.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Kur'an'ın ilk yazılmış nüshaları neden ortadan kaldırıldı?
- Bayram namazlarının kılınışı nasıldır?
- Kaza namazlarını her vaktin namazından sonra kılmak şart mı ve imama uyarken nasıl niyet getirilir?
- Öğle Namazının Kılınışı:
- Cuma Namazı Kaç Rek'attır, Nasıl Kılınır?
- Cenaze namazında arka safta olmak daha faziletli midir?
- Kitaplara İman
- Yardıma muhtaç hastalara yardım etmek sevap mıdır?
- Sabah Namazının Kılınışı:
- Bazılarının dediği gibi Kur'an'ın şifresi var mı? Ve böyle bir şifrede ilerde ne gibi felaketlerin olacağı belirtiliyor mu?..