Kadınlar, tesettüre uygun kıyafetle (haşemayla) denize girebilirler mi?
Soru Detayı
Sitenizde, "Kadınlar erkekler arasında elbiseyle de olsa yüzmeleri caiz değilidir." ifadesine yer veriliyor. Avret mahalleri örtüldükten sonra, hanımlar haşema ile denize giremez mi? Bu hükme nasıl vardınız? Cevap
Değerli kardeşimiz,
Birincisi: Plajda sadece avret yeri açık olanlar kadınlar değildir; avret yeri açık erkekler de bulunmaktadır. Kadının bu erkekleri görmesi söz konusudur. Kadınların da, erkeğin diziyle göbeği arsı bölgeye bakması haramdır.
İkincisi: Kadınların giydiği haşema, her ne kadar vücudu örtse de, suyun temas etmesiyle vücut hatları belli olmasından tam tesettür sağlanamamaktadır. Dolaysıyla bu şekilde denize girmek caiz olmaz.
İlave bilgi için tıklayınız:
- Bayannların denize girmeleri caiz midir?..
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Tesettürlü giyinmek, örtünmek kemik erimesine yol açıyor mu?
- Kadının erkekten üstün olduğu durumlar var mıdır? Bazı ailelerde kadın daha baskın olabiliyor!..
- Kadın-erkek eşitliği söz konusu mudur? Mirasta ve şahitlikte kadına haksızlık mı yapılmaktadır?
- Hz. Âdem ve Hz. Havva'nın yaratılışından bahseden Nisa suresi 1. ayeti açıklar mısınız?
- Denize haşemayla girmek doğru mu?
- Erkek ve kadınlar cemaatle namaz kılarken yer darsa, kadınların ne kadar geride durması lazımdır?
- Hayız, Allah'ın kadınlara yazdığı bir yazgı. O halde neden sadece muafiyet olarak görülmüyor da, bir çok ibadet yasak olarak veriliyor?
- Talak suresi 4. ayete göre, hayız görmemiş kızlarla evlenip ilişkiye girilebilir mi? Buluğa ermemiş kız ergin olmadığından nikahta rıza meselesi nasıl çözülür?
- İmam olan kişi, cemaatte bulunan kadınlar için niyet etmesi gerekir mi? Bu hangi ayet ve hadise dayanıyor, hikmeti nedir?
- Dicle'nin ve bazı nehirlerin cennet nehirlerinden olduğu yolunda bir hadis var mıdır? Dünya nehirlerinin cennet nehirlerinden sayılmasının manası nedir?