Hicret hükmü hala devam ediyor mu?
Soru Detayı
Artık hicretin olmadığını ve müslüman bir ülkeden de artık hicret yapılamayacağını söylüyorlar. Halbuki bize sırf Allah rızası için aynı şehirde bile olsa yeni bir mekana gitmenin bile hicret olabileceğini söylemişlerdi doğru mu? Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Kızların evlendiği gece bütün günahlarının silinip tekrar bir günah defteri açıldığını söylüyorlar. Bu doğru mu?
- Osmanlı Padişahları ve Cariyelik hakkında bilgi verir misiniz?
- Hz. Yuşanın minare boyunda olduğu söylenmektedir, eski insanların boyları çok uzun muydu?
- Yılanın ayaklarının olduğu ve Allahın emrine isyan ettiği için yerde süründüğü gibi bilgiler doğru mu?
- Kur'an-ı Kerim?de şifre (bazı işaretlerin olduğunu) söylemek, Allah?a ve Peygambere iftira mıdır?
- Allah sonsuz merhametiyle kullarını ateşe atmaz mı?
- Vahhabiler türbelerin şirk göstergesi olduğunu söylüyorlar. Sahabelerin uygulaması nasıldır? İslam alimlerinin bu konudaki görüşleri nelerdir?
- Bakara Suresi 284. ayette insanın içinden geçirdikleri şeylerden dolayı hesaba çekileceklerini bildirmektedir. Bu konuyu açıklar mısınız?
- Allah kullarını yarattıysa onlara nimet vermesi gerek değil midir? Allah yarattıklarını neden dost olarak görmüyor da kul olarak görüyor?
- Anne karnındaki ikizlerden birinin, sakat kalma ve diğer çocuğun da sağlığını tehlikeye atma ihtimali olduğunda, kürtaj yapılabilir mi?