Kullukta derinleşmek, çağımızın müsait olmayan durumu hakkında yapılabilecekler ve bu konuda İslam alimlerinin tavsiyeleri nelerdir?
Soru Detayı
Elhamdülillah müslümanız ve iyi kötü farz ibadetlerimizi yapmaya çalışıyor; kırık dökük de olsa nafilelerle desteklemeye çalışıyoruz. Fakat günlük hayatın o kadar içinde kalmış ve girdap misal kargaşaya öyle kapılmış durumdayız ki; ibadetlerimizi hep geçiştirme nev'inden ifaya çalışıyor ve gerekli ehemmiyeti gösteremiyoruz. Bu durum bizi rahatsız ediyor. Hakiki kulluğumuzu yerine getirmek için adım adım neler yapmalıyız? Bu konuda İslam Alimlerinin (özellikle günümüze bakan) tavsiyeleri nelerdir?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Cihad amacıyla ayaklanmak ve bilinçli ayaklanma çıkarmak caiz midir? İmam-ı Azam'ın ayaklanma ancak başarılı olacaksa yapılabilir, tarzında bir fetvası var mıdır?
- Arapların tarihi, İslam'dan evvelki inançları, adetleri ve yaşantıları hakkında bilgi verir misiniz?
- MÜSTAKÎM
- Tövbe ettikten sonra günahlar kıyamet günü ortaya çıkacak mı?
- Nafile ibadetlerin gizlilik ölçüsü nedir?
- Almanya ve Almanya'daki İslamî faaliyetler hakkında bilgi verir misiniz
- Anayasa nedir? İslam'da anayasa nasıl olmalıdır?
- Koltuk altı ve kasıkları 40 günden fazla temizlememek günah mıdır?
- Ahlat hakkında bilgi verir misiniz?
- Evham ve vesvese konusunda bilgi verir misiniz?