KADININ ÖĞRETMENLİK YAPMASI
Islâm ilme, ayırım yapmadan önem verdiği için kadın öğretmenin öğretecegi dersin mesela fizik olması ile, din kültürü olması arasında pek fark olmaz. Diğer yönden erkek öğretmenlerle bir arada bulunması; yetişkin erkek öğrencilerle bir arada bulunmasından farklı değildir. Hattâ böyle öğrencilerle bir arada bulunması daha da sakıncalıdır. Çünkü onlarla sürekli yüz-yüze konuşmak ve şakalaşmak zorundadır. Bu da haramlara daha çabuk yol açar. Halbuki öğretmenler odasında erkek öğretmenlerle konuşmayabilir, idarecilerle zorunlu olandan fazla laflamayabilir. Ama öğrenciler öyle değildir. Buna göre avret yerlerini örtmüş olsa bile kadının yetişkin erkeklere öğretmenlik yapması doğru değildir.
Kategori:
Okunma sayısı : 10.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Fıkıh Mezheplerinin Sosyal Yapı Perspektifinden Mukayesesi —Said Nursi ve Şa'rani Örneği—
- Azimet ve takva terimleri hakkında, karşılaştırıp örneklendirerek bilgi verir misiniz?
- "Hem evrime, hem de yaratılışa inanıyorum." denilebilir mi? Hz. Âdem devrindeki insanların fiziksel farklılığı, evrime delil olabilir mi?
- Kayınvalidenin, oğluyla gelininin yatağına yatıp uyuması uygun mudur?
- Günümüzde şeyhler var mı, bunlar hak mıdır? İslam'da kadına okumak yasak mı? Erkek okusun da kızlar cahil olarak mı yetişsin; ben bu insanları anlayamıyorum...
- Gusül abdestı alması gereken bayan veya erkek, bu halde ezbere dua veya ayet okuyabilir mi?
- Güzel bir kadın, ya benimle zina yapacaksın ya çocuğu öldüreceksin ya da içki içeceksin demiş, kişi de içkiyi tercih etmiş, ancak hem zina etmiş hem de çocuğu öldürmüş.” şeklinde bir hadis var mıdır?
- Bir ayette Peygamber Efendimizin evine misafirler gitmesin diyor, bunu nasıl açıklayabiliriz?
- Ahzab Suresi 33. ayet: "Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. (...) Ey Ehl-i Beyt Allah sizden kötülüğü gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor." Bu ayet ile, onların günahlardan temizlendiğini mi anlamalıyız?
- SÜNNET DÜĞÜNÜ