MÜSLÜMAN OLMAYAN ÜLKELERDEN MÜSLÜMAN ÜLKELERE İTHAL EDİLİP PİYASAYA SÜRÜLEN GİYİLMİŞ ELBİSE, ASLINDA AVRUPA VE AMERİKA`DAN GELMEKTEDİR. ŞER`İ TEMİZLİK NEDİR BİLMEYEN, ŞARAP VE NECASETE BULAŞAN GAYRİ-İ MÜSLİMLER TARAFINDAN GİYİLMİŞTİR. BUNLARI GİYİP NAMAZ

Eşya aslında tahirddir.necaseti tahakkuk etmedikçe onun necasetine hüküm edilmez. Binaenaleyh gayr-i müslimin giydiği elbisenin müteneccis olduğunu gözümüzle görmedikten sonra onu giyip namaz kılmamızda beis yoktur.

Keza necasetten sakınmayan içkici, deli, kasap ve çocuk gibi kimselerin elbiseleriyle namaz kılmak caizdir. İbn Hacer diyor ki: Avrupalılar her ne kadar temizliğe ri`ayet etmiyorlar veya hayvanları boğuyor, kesmiyor diye söyleniyorsa da, oradan gelen nesnenin müteneccis olduğunu veya ithal edilen etin boğulmuş hayvan eti olduğunu gözümüzle görmedikten sonra temiz sayılır. Binaenaleyh oradan gelen yağ yenir ve et tahir olarak kabul edilir.

İbn al-Sarah`a: "Gayri müslimlerin kumaş imalinde domuz yağını kullandıkları şayı`aşı vardır. Bu husus için ne yapmak icab eder?� diye sorulduğunda, dedi ki: Elde olan kumaşta necaset görülmedikçe müteneccis sayılmaz.

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Kategori:
Okunma sayısı : 1.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun