Asr suresinde geçen "muhakkak insan hüsrandadır" ifadeyi ahir zamana münasip olarak nasıl anlayabiliriz? Hüsrana uğramamak için neler yapmak gerekir?
Soru Detayı
Asr suresini genel olarak ve "muhakkak insan hüsrandadır" ayeti özelinde ahir zamana münasip olarak nasıl anlayabiliriz? Hüsrana uğramamak için neler yapmak gerekir?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Asr suresinde geçen "Muhakkak insan hüsrandadır." ifadesini ahir zamana münasip olarak nasıl anlayabiliriz?
- "Beni çirkin günahlarımın arkadaşlıklarından kurtar! Yerimi genişlettir! İlâhî, Senin rahmetin melceimdir." Buradaki "yerimi genişlettir" ifadesini nasıl anlayabiliriz?
- Fihrist Risalesinde Üstad'ın talebelerinin Mehdi hakkındaki farklı ifadelerini nasıl anlayabiliriz?
- İnkâra saplananları ise ister uyar ister uyarma onlar için birdir, imana gelmezler. (Bakara 6) Bir insanın bunlardan olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
- "Allah'ın laneti, hanımını/eşini annesinden üstün tutana olsun!" anlamında bir hadis var mıdır? Hadis ise bu hadisi nasıl anlamak lazım?
- Hz. Musa’nın “Genişlet göğsümü, kolaylaştır işimi, çözüver şu dilimin bağını. Ta ki anlasınlar sözümü!.." (Tâhâ, 20/25-28) anlamındaki duasını, bu kelimelerle yapmasının sebebi nedir?
- Âhirzamanda “Allah, Allah diyecek kalmaz” denilmiş, bu hadisi nasıl anlayabiliriz?
- "İnsan bu dünyaya keyf sürmek ve lezzet almak için gelmediğine..." ile "Bir vakit iki adam, hem keyif, hem ticaret için seyahate giderler." cümlelerini ve keyfi nasıl anlayabiliriz?
- "Orada asrın vekili, burada Said Nursî." ifadesini nasıl anlayabiliriz?
- "Hem Allah yolunda olsa, tüfek de Allah der, top da Allahu ekber diye bağırır, Allah ile iftar eder, imsak eder." Buradaki "Allah ile imsak ve iftar eder" ifadesini nasıl anlayabiliriz?