- Günümüzde zekâ sağlıklı beslenmeyle ilişkilendiriliyor. Hafıza B12 eksikliğiyle. Hz. Aişe ve diğer sahabilerin nasıl sade hayat yaşadıklarını biliyoruz. Hafızalarının bu denli kuvvetli oluşu, her şeyi akıllarında tutabilmeleri nasıl olmuştur?
- Bu zamanda bir insanın böylesine sade bir hayatla -yarı aç yarı tok- hafızası kuvvetli olması mümkün müdür yoksa onların özel şahsiyetler olmasına mı bağlamalıyız?
- Casiye 6 ve Lokman 6. ayetlerde geçen hadis kelimesini, Peygamberimizin sözleri olarak yorumlayan meal yazarları var. İnsanlar da onlara kanarak hadisleri inkar ediyor. Bu konuda bir açıklama yapar mısınız?
- Duyduğuma göre;
“bir gün Ebu Cehl Hazreti Fatıma'ya tokat atmış sonra Ebu Süfyan bunu öğrenince Ebu Cehl'e tokat atmış Hazreti Fatıma bunu Muhammed Sallallahu Aleyhi Veselleme anlatınca Efendimiz Ebu Süfyan için Allah'ım sen onun bu iyiliğini unutma diye Dua etmiş daha sonra Ebu Süfyan bu dua vesilesiyle Müslüman olmuş”
- Bu olayın aslı var mı?
- İnternette okuduğum şu hadisi nasıl anlamalıyız?
"Allah Teâlâ’nın benden önceki her bir ümmete gönderdiği peygamberin, ...ihlâslı ve seçkin yakın çevresi ve ashâbı vardı... sonra, yapmadıklarını söyleyen ve yasaklananları yapan kimseler onların yerini aldı. Böyle kimselerle eliyle, diliyle, kalbiyle cihad eden mümindir...” (Müslim, İmân 80)
- Bu hadis sahih mi, tamamını paylaşır mısınız?