- Geçen gün Tefsir-i İbn Kesir'i okuyordum ve orada bir Hadis yazıyordu:
İmam Ahmed'in Aişe'den -Allah ondan razı olsun- rivayet ettiğine göre, Yahudi bir kadın ona hizmet ederdi ve Aişe ona ne zaman bir iyilik yapsa, Yahudi kadın şöyle derdi: “Allah seni kabir azabından korusun.” Aişe dedi ki, “Sonra Resulullah (s.a.a) geldi ve dedim ki, ‘Ey Allah'ın Resulü, kıyamet gününden önce kabirde azap olacak mı?’ Dedi ki, ‘Hayır, bunu kim söyledi?’ Dedim ki, ”Bu Yahudi kadın, ona ne zaman bir iyilik yapsam şöyle diyor: Allah seni kabir azabından korusun."' Resulullah (s.a.a) şöyle buyurdu: “Yahudiler yalan söylüyorlar ve Allah hakkında daha çok yalan söylüyorlar. Kıyamet gününden başka azap yoktur.”
- Kabir azabının kesin olarak Mütevatir Hadislerden bilindiği gerçeği ile bunu nasıl anlayacağız? Ve biliyoruz ki nesh sadece fıkhi hükümler için geçerlidir, akide için değil ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.) asla kendi görüşüne veya hevasına göre konuşmamıştır, sadece vahiy ile konuşmuştur ve tebliğde asla hata yapmamıştır.
- Başka bir arkadaşım bana bu hadisin ravinin bir hatası olduğu kanaatinde olduğunu söyledi çünkü aynı olayla ilgili başka bir hadiste Yahudi kadının Aişe'ye (radıyallahu teala anha) “Allah seni kabir azabından korusun” dediği ve ardından Peygamber Efendimiz'in (sallallahu aleyhi ve sellem) Aişe'ye (radıyallahu teala anha) sorduğunda kabir azabının gerçek olduğunu doğruladığı belirtiliyor. Ama ben sizden daha fazla açıklama yapmanızı istiyorum inşallah.
- Hz. Aişe'nin kendi zamanıyla günümüzün kızlarını kıyasladığı rivayet vardı. "Benim zamanımda kızlar zayıf olurdu, şimdikiler şişman" gibi o rivayeti paylaşır mısınız?
- Ne demek isteniyor, alacağımız dersler nelerdir?
- İsa Aleyhisselam yalnızca Beni İsrail'e mi gönderildi yoksa mesajı herkese mi ulaşmak içindi?
- İsa Aleyhisselam'ın takipçileri, Filistin dışına seyahat edip müşriklere vaazda bulunmuşlar mı?
- Benim abim henüz 2-3 aylıkken vefat etmiş isim konmuş mu pek hatırlamıyor annem, üzerinden 30 yıl geçmiş, hadislerde anne babaya Allah izin verirse şefaatçi olacak diyorlar, bu şefaat sadece anne babaya mahsus mu kardeşlere olur mu?